ΣΙΝΕΜΑ

Ανοίγει ξανά ο κινηματογράφος Όπερα στην Ακαδημίας

Ανοίγει ξανά ο κινηματογράφος Όπερα στην Ακαδημίας

Οι δύο αίθουσες πρόκειται σύντομα να λειτουργήσουν εκ νέου με νέα ιδιοκτησία.

Odeon Όπερα

Σημαντικά και αισιόδοξα νέα, μετά από καιρό, για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς η εταιρία διανομής και streaming Cinobo απέκτησε την ιδιοκτησία του κινηματογράφου Όπερα στη στοά επί της Ακαδημίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το σινεμά “ξεκίνησε το 1948 ως κινηματοθέατρο, ενώ από το 1986 ανέλαβε τη λειτουργία του η Odeon. Έχει δύο αίθουσες, μία των 520 θέσεων και μία των 105. Η Όπερα σταμάτησε τη λειτουργία της τον περασμένο Απρίλιο”, ενώ θυμίζουμε πως έχει συνδεθεί άρρηκτα με φεστιβάλ όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας. Σε σχετικές δηλώσεις, η CEO του Cinobo Δάφνη Μπεχτσή αναφέρει: “Η Όπερα διεκδικήθηκε από πολλούς επιχειρηματίες προκειμένου να μετατραπεί σε θέατρο, σε μια εποχή που τα σινεμά του κέντρου είναι πλέον υπό εξαφάνιση. Είμαστε πανευτυχείς που χάρη στο Cinobo, η Όπερα θα διατηρήσει τη λειτουργία της ως κινηματογράφος και θα δώσει μία ανάσα για το σινεμά στην πόλη μας”.

Η εταιρία πρόκειται να φροντίσει για την άμεση επαναλειτουργία των αιθουσών και υπόσχεται μελλοντικά να τις ανανεώσει και να τις μετατρέψει σε ένα μοντέρνο κινηματογραφικό σπίτι για το κέντρο της Αθήνας. Εύλογα, λοιπόν, ο κινηματογράφος στο εξής μετονομάζεται Cinobo Όπερα και έρχεται να προστεθεί στα σινέ Αλεξάνδρα και Παρί που βρίσκονται υπό την ίδια ιδιοκτησία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κουραμπιέδες Από Χιόνι

Related posts

Σπασμένη Φλέβα: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη

James Rollner

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Έναρξη με το animation ντοκιμαντέρ «Πυροβόλησαν τον πιανίστα» του βραβευμένου με Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα

timesadmin

Home Cinema: 10 ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα

timesadmin

Γυναίκες στο ελληνικό σινεμά: Τι λένε τα στοιχεία και η εμπειρία

timesadmin

Αναστάτωση στις κινηματογραφικές αίθουσες: Ταινίες που έκαναν κριτικούς και κοινό να αποχωρήσουν

timesadmin

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

James Rollner