AYTOKINHTO

Νέα Porsche Macan: Οι πρώτες επίσημες εικόνες

Η Porsche αποκάλυψε μερικώς το εσωτερικό της πολυαναμενόμενης ηλεκτρικής Porsche Macan που φιλοξενεί 3 οθόνες και σύστημα προβολής επαυξημένης πραγματικότητας.

Top Gear TEAM

Porsche Macan ηλεκτρική νέο εσωτερικό

Έχοντας δει τόσο την Porsche Cayenne, όσο και την νέα Porsche Panamera η προσοχή από το “στρατόπεδο” της γερμανικής φίρμας στρέφεται πλέον στην ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρική Porsche Macan που αναμένεται, με την παρουσίασή της να πλησιάζει όλο και περισσότερο. 

Porsche Macan ηλεκτρική νέο εσωτερικό

Τα βασικά της χαρακτηριστικά και ορισμένες από τις λεπτομέρειες που έχουν ήδη γίνει γνωστές τις έχουμε αναφέρει, όμως τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά το εσωτερικό της καμπίνας, στο οποίο όπως ισχύει και στην περίπτωση της Panamera θα έχει τρεις διόλου ευκαταφρόνητες, σε μέγεθος, οθόνες. 

Porsche Macan ηλεκτρική νέο εσωτερικό

Το γεγονός πως την συγκεκριμένη διάταξη την είδαμε ήδη στο νέο sedan της Porsche που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αφήνει συνεπώς σε δεύτερη μοίρα τις τρεις οθόνες σε σχέση με το Head Up Display, το σύστημα δηλαδή που μετατρέπει το παρμπριζ σε οθόνη ώστε να προβάλλονται πληροφορίες ακριβώς εκεί που κοιτάζει ο οδηγός. 

Porsche Macan ηλεκτρική νέο εσωτερικό

Αυτό είναι επαναστατικό σύμφωνα με την Porsche, καθώς περιλαμβάνει λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας εμφανίζοντας χαρακτηριστικά όπως βέλη για τις στροφές ή αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα. Κοιτάζοντας μέσα από το γυαλί, οι προβαλλόμενες εικόνες φαίνεται να καλύπτουν έναν χώρο που φτάνει πάνω από 90 εκατοστά μπροστά, εκτεινόμενος στα 22 εκατοστά. Η Porsche λέει ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Head Up Display που διατίθενται σήμερα.

Porsche Macan ηλεκτρική νέο εσωτερικό

Προαιρετική είναι επίσης η τρίτη οθόνη ουσιαστικα που είναι εκεί ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες για τον συνοδηγό. Δίνει τη δυνατότητα για βασικούς χειρισμούς, ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως μπορεί να προβάλλεται video. 

Η ψηφιακή οθόνη 12,6 ιντσών με τις πληροφορίες για τον οδηγό και η κεντρική οθόνη 10,9 που είναι full High Definition είναι στον βασικό εξοπλισμό. Η Porsche λέει ότι η Macan θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, οπότε δεν θα περιμένουμε πολύ ακόμα.

Related posts

Ο Αλβέρτος του Μονακό πήρε το πρώτο Tesla Cybertruck στην Ευρώπη (εικόνες)

James Rollner

Τα 5 πιο δυνατά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα

timesadmin

Οι αναγνώστες απάντησαν τι θέλουν να αλλάξει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin

F1 Las Vegas GP: Έτσι θα είναι οι διαφημίσεις στο Sphere

timesadmin

Οι πρώτες εικόνες του ακριβοθώρητου Bizzarrini Giotto

timesadmin

Το 8ο τεύχος του TopGear στα περίπτερα

James Rollner