AYTOKINHTO

Παρουσιάστηκε το νέο Suzuki Swift-πότε έρχεται στην Ελλάδα

Μόλις παρουσιάστηκε το νέο Suzuki Swift και πλέον έχουμε φτάσει στην τέταρτη γενιά του -θρυλικού πια- hatchback. Κρατώντας τις ίδιες βασικές γραμμές αλλά εμφανώς πιο φρέσκο και συμβατό με τα νέα σχεδιαστικά δεδομένα, η Suzuki αναφέρει ότι έχει εξελιχθεί σε ένα ακόμη πιο εκλεπτυσμένο και δυναμικό supermini. 

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift αναμένεται το Μάρτιο του 2024, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία.

Τι καινούργιο φέρνει το νέο Swift

Ας δούμε τι έχει αλλάξει στην τέταρτη γενιά του δημοφιλούς -και ιδιαίτερα αγαπητού στην Ελλάδα- ιαπωνικού supermini. Το πρώτο που παρατηρούμε είναι ο νέος σχεδιασμός τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μετά είναι τα αναβαθασμισμένα συστήματα ασφαλείας και το πιο σημαντικό ίσως για το μοντέλο ο νέος κινητήρας 1,2 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V SHVS. 

Συγκεκριμένα στην σχεδίαση εντοπίζουμε ανασχεδιασμένη μάσκα με γρίλιες σε μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα L ενώ πίσω βλέπουμε τα φώτα τριών διαστάσεων και τον φαρδύ προφυλακτήρα.

Η γκάμα των χρωμάτων του νέου SWIFT αποτελείται από 9 μονόχρωμες επιλογές και 4 διχρωμίες, ενώ συμπεριλαμβάνονται και νέα εντυπωσιακά χρώματα, όπως το Frontier Blue Pearl Metallic και το Cool Yellow Metallic. Το νέο Frontier Blue Pearl Metallic όπως και το εντυπωσιακό Burning Red Pearl Metallic, διαθέτει έντονο, ζωηρό και χαρακτηριστικό τόνο, και συμβολίζουν τη νέα γενιά χρωμάτων της Suzuki. Οι δύο αυτές επιλογές αποτελούνται από τριπλή επίστρωση χρώματος.

Καμπίνα

Το πρώτο που ξεχωρίζει είναι η οθόνη αφής high definition 9 ιντσών. Είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto μέσω WiFi και USB, υποστηρίζει δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth και εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος.

Suzuki Swift 2023

Kομψή είναι η διχρωμία σε μαύρο και ανοιχτό γκρι στο ταμπλό και στην επένδυση της μπροστινής πόρτας, σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες σε σατινέ επιμετάλλωση και σκούρο ασημί χρώμα.

Αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας

Η εποχή τα απαιτεί και η Suzuki δεν μένει πίσω. Έτσι βρίσκουμε πλέον το εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS II και το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keep Assist) καθώς και το Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού (Driver Monitoring System, DMS).

Στο DMS μέσα από ενσωματωμένη κάμερα στον πίνακα οργάνων, ανιχνεύονται τα μάτια και το πρόσωπο του οδηγού. Εάν το σύστημα αντιληφθεί ότι ο οδηγός νυστάζει, έχει αποκοιμηθεί, ή δεν κοιτάζει το δρόμο, ενεργοποιείται ηχητική προειδοποίηση που συνοδεύεται από αντίστοιχη ένδειξη στην οθόνη του πίνακα οργάνων.

Υπάρχουν φυσικά πολλά ακόμα συστήματα ADAS όπως: Σύστημα Αποφυγής Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Prevention), Adaptive Cruise Control (ACC), Λειτουργία Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor), Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (RCTA) και Σύστημα Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης eCall

Ο νέος κινητήρας με ήπιο υβριδικό σύστημα

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 λίτρων του νέου Swift διαθέτει πολλαπλές βελτιώσεις σύμφωνα με την φίρμα, συνδυάζοντας προηγμένη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, με υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές για αμεσότερη απόκριση και συνολικά καλύτερη απόδοση, η οποία φθάνει στους 82 ίππους ενώ έχει ροπή 110 Nm.

Suzuki Swift 2023

Στο νέο SWIFT, ο κινητήρας συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS, για ακόμη πιο βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση. Μετατρέποντας την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και αποθηκεύοντάς τη στην μπαταρία ιόντων λιθίου, το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS ενισχύει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση για μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου.

Επίσης το νέο μοντέλο θα έχει και τετρακίνητη έκδοση με το σύστημα ALLGRIP AUTO. Σε αυτήν την περίπτωση αν το σύστημα ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς, ενεργοποιείται ο συνεκτικός συμπλέκτης και μεταφέρει αυτόματα ροπή στους πίσω τροχούς. 

Πηγή: topgeargrece.gr

Διαβάστε ακόμα: 
 – Elektrichana 2: Ken Block για μια τελευταία φορά
 – Elon Musk: “Το Tesla των 25.000 ευρώ θα σας πάρει τα μυαλά”
 – Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLE 53 με 443 ίππους

Related posts

Επίσημο: Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο Xiaomi SU7-οι πρώτες πληροφορίες

timesadmin

Αυτό είναι το νέο Hyundai Santa Fe και είναι πολύ τετράγωνο

timesadmin

Υπέροχες εικόνες μόνο με Alfa Romeo από το 1000Miglia

timesadmin

Μέσα στο πιο πριβέ club αυτοκινήτων του κόσμου (video)

timesadmin

Μηχανικός της Porsche έγινε CEO σε φίρμα πολυτελών αυτοκινήτων

wp-needuser

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη τίτλου για Rovanpera

timesadmin