AYTOKINHTO

Σε δημοπρασία η πινακίδα της Rolls Royce από την ταινία Goldfinger-θα σπάσει ρεκόρ τιμής;

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, το ρεκόρ τιμής για πινακίδα αυτοκινήτου είναι κάτι πάνω από 500.000 ευρώ και το ερώτημα είναι αν η “AU 1” θα μπορούσε να το σπάσει.

Top Gear TEAM

Rolls Royce Phantom Goldfinger plate

Ίσως γνωρίζεις πως σε κάποιες χώρες, έχεις τη δυνατότητα πληρώνοντας ένα έξτρα ποσό, να επιλέξεις ο ίδιος τι θα αναγράφεται στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου.

Από την άλλη βέβαια, μπορείς και να αγοράσεις έτοιμη μία διάσημη πινακίδα, σε κάποια από τις δημοπρασίες που αφορούν αυτοκίνητα ή memorabilia και φαίνεται πως είναι αρκετά της μόδας το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις ένα σημαντικά υψηλότερο χρηματικό ποσό. Που μπορεί να φτάνει και σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κι αν προς στιγμήν πίστεψες πως ονειρεύεσαι, μάθε πως η πινακίδα με αριθμό “AU 1” που ήταν τοποθετημένη στην Rolls-Royce Phantom III που εμφανίστηκε το 1964 στην ταινία Goldfinger του James Bond και βγαίνει προς πώληση από την Primo Registrations, εκτιμάται ότι θα πιάσει πάνω από 300.000 ευρώ.

Rolls Royce Phantom Goldfinger plate

Ο διευθύνων σύμβουλος της Primo Registrations, Peter Johnson, δήλωσε: “Όσον αφορά τις εμβληματικές πινακίδες κυκλοφορίας, η συγκεκριμένη πρέπει να είναι μια από τις καλύτερες, λόγω της συσχέτισης της πινακίδας με το περίφημο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ο Goldfinger και ο Oddjob για να βγάλουν λαθραία χρυσό από τη χώρα. Την τελευταία φορά που πουλήθηκε το “AU 1”, απέφερε πολλά χρήματα στον τότε ιδιοκτήτη του και αναμένουμε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί”, κατέληξε ο Johnson.

Η μοναδική ιστορία της “AU 1”

Πράγματι, η ιστορία της συγκεκριμένης πινακίδας είναι μοναδική. Ήταν η πινακίδα του πρώτου οχήματος που ταξινομήθηκε στο Νότιγχαμ (το 1903) και αποτελούσε την ιδανική επιλογή για να αντικατοπτρίζει την εμμονή του Goldfinger με τον χρυσό. Ο λόγος είναι πως το AU είναι το χημικό σύμβολο του χρυσού, στον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων.

Rolls Royce Phantom Goldfinger plate

Βέβαια, η ιστορία έχει δείξει πως οι πινακίδες με 1-2 ψηφία και γράμματα, αποδεικνύονται περιζήτητες. Ενδεικτικά, στην πιο ακριβή πινακίδα που πωλήθηκε ποτέ στη Μ. Βρετανία, αναγράφονταν το “25 Ο” και τα χρήματα που κόστισε στον μετέπειτα ιδιοκτήτη της, ήταν κάτι παραπάνω από 500.000 ευρώ το 2014. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, τοποθετήθηκε σε μια Ferrari 250 GTO.

Όσο για την “AU 1”, η Primo Registrations, που για λόγους προβολής τοποθέτησε την πινακίδα σε μία σύγχρονη Rolls-Royce, έχει δηλώσει ότι ο ΦΠΑ, όπως και το τέλος μεταβίβασης, θα περιλαμβάνονται στην τιμή. Ευτυχως, γιατί μια ανησυχία την είχαμε σχετικά με το ενδεχόμενο έξτρα κόστος.

Related posts

Omoda E5: Το νέο ηλεκτρικό της ελληνικής αγοράς σε εξαντλητικές δοκιμές

wp-needuser

Επίσημη ανακοίνωση Toyota για Yaris Cross και Corolla

James Rollner

Mercedes-Maybach SL 680: Η πιο σπορ Maybach που φτιάχτηκε ποτέ

protothema.gr

Mullen Five RS: ένα ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις hypercar

timesadmin

Η ελαφρύτερη κλασική Porsche 911 είναι της KAMManufaktur

timesadmin

Η Alfa Romeo Tonale με σούπερ τιμή και πιο ελκυστική από ποτέ

protothema.gr