AYTOKINHTO

Opel Experimental, το μέλλον των SUV μόλις έγινε πιο ενδιαφέρον

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Opel Experimental, όπως αποκαλύφθηκε είναι ένα crossover με τετρακίνηση, steer-by-wire και αναδιπλούμενο τιμόνι

Top Gear TEAM

Opel Experimental Concept 2023

Ήρθε η ώρα για λίγα περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ενδιαφέρουσα πρεμιέρα που ανακοίνωσε η Opel, ενόψει της έκθεσης IAA Mobility στο Μόναχο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το Experimental concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, που κάνει χρήση της νέας σύγχρονης πλατφόρμας BEV του Ομίλου Stellantis. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το συγκεκριμένο πρωτότυπο, ανοίγει το δρόμο για την επόμενη γενιά οχημάτων παραγωγής της Opel όσον αφορά τη σχεδίαση και την ενσωμάτωση τεχνολογίας.

Αν και αρκετά φουτουριστικό, το Opel Experimental τοποθετείται εμφανώς στην κατηγορία crossover, διαθέτει τετρακίνηση και ένα σύστημα steer-by-wire, που επιτρέπει στο τιμόνι να… αναδιπλώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Οι διαστάσεις του το τοποθετούν στην μικρομεσαία κατηγορία (segment C), κάτι που υποθετικά το φέρνει στα επίπεδα του ηλεκτρικού Grandland που αναμένεται σύντομα.

Opel Experimental Concept EV

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl, “το Opel Experimental δίνει μια γεύση από τα μελλοντικά μοντέλα και τεχνολογίες, τον σχεδιασμό και τη νέα εποχή της μάρκας. Αυτό το πρωτότυπο όχημα δείχνει το δρόμο προς τα εμπρός και αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πρωτοποριακό πνεύμα της Opel”.

Ιδιαίτερος φωτισμός και τολμηρά γραφικά

Η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Experimental EV, είναι η πλήρης απουσία χρωμίου από το αμάξωμά του, το οποίο έχει αντικατασταθεί από στοιχεία φωτισμού και τολμηρά, υψηλής αντίθεσης γραφικά που υπογραμμίζουν τις αναλογίες του coupe crossover. Το Experimental διαθέτει πτερύγια αέρα εμπρός και πίσω, καθώς και έναν διαχύτη πίσω, που επεκτείνεται ή αναδιπλώνεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ώστε να βελτιώνει την αεροδυναμική του αμαξώματος.

Opel Experimental Concept EV

Τα ελαστικά αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Goodyear και είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο καουτσούκ. Πατάνε σε ζάντες Ronal, οι οποίες αυξάνουν περαιτέρω την αποδοτικότητα του οχήματος με την αεροδυναμική τους σχεδίαση. Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Opel, Mark Adams, τονίζει πως πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία και τη φιλοσοφία που διέπει το Experimental, θα αντικατοπτρίζονται στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Εσωτερικό Space Detox

Opel Experimental Concept EV

Στο εσωτερικό του Experimental οι χώροι είναι επιπέδου μεγαλύτερης κατηγορίας, κάτι που εξασφαλίζεται με στοιχεία όπως τα ελαφριά καθίσματα, το αναδιπλούμενο τιμόνι και γενικότερα την απουσία όλων όσων δεν είναι απαραίτητα για την οδήγηση. Κι επειδή κάθε σχεδιαστική επιλογή πρέπει να έχει και την ονομασία της, η Opel χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη Space Detox. Έξυπνο.

Καταργεί και τις οθόνες

Τέλος, οι οθόνες που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα έχουν αντικατασταθεί από ένα σύστημα προβολής επαυξημένης πραγματικότητας που προβάλλει τις όποιες πληροφορίες πάνω από το ταμπλό, ενώ οι κλασικοί εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες 180 μοιρών που βρίσκονται ενσωματωμένες μέσα στις κολόνες C του αμαξώματος.

Opel Experimental Concept EV

Στοιχεία σχετικά με την μπαταρία, την ισχύ ή την αυτονομία δεν ανακοινώθηκαν από την Opel, όμως σε ένα τέτοιας λογικής όχημα μάλλον δεν έχουν και τόση σημασία. Εδώ τον πρώτο λόγο έχουν η σχεδίαση και οι τεχνολογικές εφαρμογές.

Related posts

Στην Ελλάδα το νέο Dacia Duster-19.950 ευρώ η βασική έκδοση

wp-needuser

Γιατί η Toyota θα εξαγοράσει την Panasonic

protothema.gr

Ποιος ήταν πίσω από την μυθική συλλογή αυτοκινήτων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα

protothema.gr

Σε ποια χώρα η Citroen σταματά να πουλά αυτοκίνητα μετά από έναν αιώνα

James Rollner

Η ΚΙΑ παρουσίασε νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά από το μέλλον

timesadmin

To Renault Embleme τα αλλάζει όλα-το πρώτο πραγματικά οικολογικό αυτοκίνητο (εικόνες)

wp-needuser