AYTOKINHTO

Έρχεται ηλεκτρικό Fiat Panda κάτω από 25.000 ευρώ

Ένα νέο μικρό ηλεκτρικό με βάση το Fiat Panda σχεδιάζουν στην Stellantis προκειμένου να ανταποκριθούν στην μάχη με την Renault και τους Κινέζους

Top Gear TEAM

Fiat Centoventi Concept

Η κούρσα για την εμπορική διάκριση στην κατηγορία των μικρών και προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει για τα καλά, όπως σε έχουμε ενημερώσει ήδη και το γάντι που έχει πετάξει η Renault με το Dacia Spring, σηκώνει τώρα η Stellantis. Πρόκειται, όπως λένε τα πλάνα του ομίλου, να προκύψει σύντομα ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με βάση το Fiat Panda και τιμή κάτω από 25.000 ευρώ. 

Fiat Panda Hybrid

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα μοντέλο εμπνευσμένο από το Fiat Panda χωρίς διακοσμητικά στοιχεία ώστε να κοστίζει λιγότερο από 25.000 ευρώ, θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2024 για να αντιμετωπίσει το Dacia Spring της Renault, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Fiat, Olivier Francois. “Υπάρχει πραγματική ανάγκη για πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα”, είπε ο Francois.

Η Stellantis, που ως γνωστόν είναι ο όμιλος πίσω από την Fiat, σχεδιάζει να ξεκινήσει την εμπορική πορεία ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκίνητου πόλης από τη Citroen με τιμή κάτω των 25.000 ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους. Το Citroen e-C3 το οποίο θα κατασκευαστεί στη Σλοβακία για να διατηρήσει χαμηλά το κόστος. 

Μάχη με Renault και Κινέζους

Ο στόχος της Stellantis είναι η Renault και οι κινεζικές εταιρείες που συνεχίζουν να έρχονται στην Ευρώπη με πολλά και συχνά εντυπωσιακά προϊόντα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Renault, η παρουσία του Dacia Spring στην ευρωπαϊκή αγορά, έχει βάλει την εταιρεία στον χάρτη των ηλεκτρικών με ιδιαίτερες αξιώσεις. 

Fiat Centoventi Concept

Το πρωτότυπο Fiat Centoventi που παρουσίασε η Stellantis πριν λίγο καιρό

Το Spring κατασκευάζεται στην Κίνα προκειμένου και εκεί να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος και ήδη φαντάζει μεταξύ των πρώτων επιλογών πολλών από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θέλουν να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση. 

Related posts

Τι είναι ο “έξυπνος” φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου και πόσο κοστίζει

timesadmin

Μισθός 6.000 ευρώ για να περπατάς στο εργοστάσιο-σε ποια εταιρεία

protothema.gr

Έρευνα: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα σε αυτοκίνητα

timesadmin

Γιατί κινεζική φίρμα αυτοκινήτων κλείνει τα γραφεία της στην Ευρώπη

wp-needuser

Ποιο αυτοκίνητο διέπρεψε στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Ιουλίου

protothema.gr

Αυτοκίνητα στην Ελλάδα: Τυχαίος έλεγχος αποκάλυψε ένα μεγάλο πρόβλημα

protothema.gr