AYTOKINHTO

Tesla Model Y: σύντομα και στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σας

Η Unplugged Performance μετέτρεψε ένα Model Y σύμφωνα με τις ανάγκες της αστυνομίας στην Καλιφόρνια, με τις περιπολίες να ξεκινούν σύντομα

Top Gear TEAM

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία Unplugged Performance με έδρα την Καλιφόρνια, είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο να κάνει κάθε μοντέλο της Tesla να προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει ακόμη και μια άγρια γοητευτική αγωνιστική εκδοχή του Model S Plaid, που οδηγούσε ο Randy Pobst σε κάθε Pikes Peak από το 2021 και μετά.

Όμως αυτό που έχεις μπροστά σου τώρα, είναι αρκετά διαφορετικό όπως μπορείς να καταλάβεις. Πρόκειται για ένα Model Y με περιβολή περιπολικού, που πρόκειται να τεθεί σύντομα σε υπηρεσία στη Νότια Πασαντίνα, την πόλη που γίνεται η πρώτη στις ΗΠΑ που αντικαθιστά ολόκληρο τον στόλο των αστυνομικών αυτοκινήτων της, με ηλεκτρικά. Κάπως έτσι, η Unplugged Performance διέκρινε μια καλή εμπορική ευκαιρία και έσπευσε. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τμήμα, γνωστό ως Upfit.

Tesla Model Y police car

Η Upfit λοιπόν, αναφέρει πως το Tesla που επιμελήθηκε, έχει πολύ μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα από αυτοκίνητα Ford παλαιότερης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, το Model Y κοστίζει συνολικά 84.000 ευρώ αφού αγοραστεί και μετατραπεί σε αυτοκίνητο προδιαγραφών επιβολής του νόμου, ενώ ένα Ford Police Interceptor Utility Hybrid κοστίζει 89.500 ευρώ. Επιπλέον, ένα μη υβριδικό Ford Police Interceptor Utility, θα καταναλώσει το 60% των καυσίμων του όντας ακίνητο στο ρελαντί, κατά τη διάρκεια περιπολίας. Προφανώς δεν δίνει καλό παράδειγμα.

Σημαντικά οφέλη από το κόστος χρήσης

Ως αποτέλεσμα, η UPfit υπολογίζει μια πιθανή πενταετή εξοικονόμηση κόστους ύψους 24.500 ευρώ με τη χρήση του μοντέλου Y, σε σύγκριση με ένα υβριδικό Ford.

Tesla Model Y police car

“Η επιλογή της Tesla για τα οχήματα περιπολίας μας, αποτελεί απόδειξη της απαράμιλλης μηχανικής αριστείας και των αποδεδειγμένων επιδόσεων που προσφέρουν, λέει ο James Hedland, διευθυντής στόλου της Unplugged Performance

Tesla Model Y police car

Και συνεχίζει: “Αξιοποιώντας την τεχνολογία της Tesla, είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε λύσεις για την επιβολή του νόμου που δεν είναι απλώς πρωτοποριακές, αλλά και αξιόπιστες και βιώσιμες, δίνοντας στους αστυνομικούς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο έργο τους”. Ίσως το μόνο που λείπει από το Model Y, είναι το τεράστιο μπροστινό σπόιλερ, όπως εκείνο του αγωνιστικού στο Pikes Peak.

Related posts

Αυτό είναι το νέο Tesla Model 3 με 554 χλμ. αυτονομίας-τιμές στην Ελλάδα

timesadmin

Video: Η συγκινητική ιστορία της παλαιότερης Ferrari στον κόσμο

James Rollner

Audi: Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι σημαντικός για την φίρμα

wp-needuser

Διαθέσιμα τα εισιτήρια για την υπερειδική του Ράλι Ακρόπολις

timesadmin

Ειδικές εκδόσεις Range Rover SV εμπνευσμένες από την αρχαία μυθολογία

timesadmin

Αξίζει να ακούσετε τον απίστευτο ήχο του ηλεκτρικού Dodge Charger

timesadmin