AYTOKINHTO

Πρώτες εικόνες του Renault Scenic E-Tech Electric

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Renault μετά το Megane E-Tech Electric θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου και έχουμε τις πρώτες πληροφορίες

Top Gear TEAM

Καθώς πλησιάζει η στιγμή της αποκάλυψης του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Renault, Scenic E-Tech Electric, η γαλλική εταιρεία έκρινε πως θα ήταν καλό να δώσει στο κοινό της τροφή για σκέψη, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών. Όπου τροφή για σκέψη, υπολόγιζε εικόνες του καμουφλαρισμένου νέου μοντέλου, του οποίου η επίσημη παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 4 Σεπτεμβρίου στην έκθεση IAA Mobility 2023 στο Μόναχο.

Βασισμένο στο πάτωμα CMF-EV που μοιράζεται με το Megane E-Tech Electric και το Nissan Ariya, το compact SUV της Renault θα γίνει το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας στην κατηγορία C, μετά το Megane. Παρά το καμουφλάζ, οι γραμμές του αυτοκινήτου είναι ευδιάκριτες και παραπέμπουν εμφανώς στο Scenic Vision concept που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Renault Scenic E-Tech Electric

Η Renault δήλωσε ότι ένας στόλος από οχήματα προπαραγωγής με καμουφλάζ όπως αυτό των φωτογραφιών, θα οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους αυτό το καλοκαίρι από τους μηχανικούς της, κατά την τελευταία φάση των δοκιμών εξέλιξης. Εμπνευσμένο από το Scenic Vision για την απαλλαγή από τον άνθρακα, το μοντέλο παραγωγής Scenic E-Tech Electric, θα γίνει το πρώτο όχημα παραγωγής που θα ενσωματώνει τη νέα στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Renault για το περιβάλλον και την ασφάλεια. Αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς η Renault δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις λύσεις βιωσιμότητας που προτείνει το Scenic E-Tech Electric.

Renault Scenic E-Tech Electric

Κανένα στοιχείο δεν έχουμε μέχρι στιγμής και για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, όμως αναμφίβολα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά η Renault το εφοδιάσει με τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου που είδαμε στο Scenic Vision concept, μέσω των οποίων αυξάνεται η αυτονομία του οχήματος. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο, έκανε χρήση του ισχυρότερου ηλεκτροκινητήρα του Megane E-Tech Electric ισχύος 215 ίππων σε συνδυασμό με τη μικρότερη μπαταρία των 40 kWh.

Επιπλέον, διέθετε μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου 16 kW κάτω από το δάπεδο για τη φόρτιση της μπαταρίας κίνησης. Μένει όμως να δούμε αν το σύστημα αυτό θα φτάσει στην παραγωγή. Τέλος, για όσους αρέσκονται στη σημειολογία, το Scenic δείχνει να ακολουθεί τα χνάρια του Espace. Οι δύο ονομασίες αφορούσαν τα δημοφιλή MPV της Renault, ενώ στη σύγχρονη εκδοχή τους, έχουν υιοθετήσει αμάξωμα SUV.

Related posts

F1 GP Βελγίου Κατατακτήριες: Pole o Leclerc-που ξεκινά ο Verstappen

protothema.gr

Το νέο Torsus Praetorian είναι το πιο σκληροτράχηλο off-road λεωφορείο στον κόσμο (εικόνες, video)

wp-needuser

Γλιτώνει ο V6 κινητήρας της Alfa Romeo επειδή “χαλαρώνει” το Euro 7

timesadmin

Ο Σάκης Ρουβάς θα τραγουδήσει για τα γενέθλια σπουδαίου αυτοκινήτου

protothema.gr

Επίσημο: Fiat Grande Panda-η ιστορία συνεχίζεται πιο οικογενειακά

wp-needuser

F1 GP Ουγγαρίας: Πρώτη νίκη Piastri με παρακάλια McLaren

timesadmin