Με περισσότερες από 100 πρεμιέρες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου αναδεικνύεται αυτή τη στιγμή στο πιο σημαντικό αυτοκινητικό event του πλανήτη.
Καλωσόρισες στη σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης. Στην οποία, το πάνω χέρι έχει η Κίνα, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι εκθέσεις σε Φρανκφούρτη, Γενεύη και Παρίσι που αποτελούσαν για πολλά χρόνια το πεδίο επίδειξης νέων μοντέλων και τεχνολογιών, πλέον έχουν απωλέσει μεγάλο μέρος της λάμψης τους.
Αντιθέτως, στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, περισσότερα από 100 νέα μοντέλα παρουσιάστηκαν σε οκτώ αχανείς αίθουσες με πλήθος κόσμου να συρρέει για να δει από κοντά όλα τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα.
Το σύνολο των κινεζικών εταιρειών και 30 ξένες
Ολόκληρη η κινεζική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών κολοσσών SAIC, FAW και Dongfeng, του νέου εγχώριου πρωταθλητή BYD, ακόμη και των νεοεισερχόμενων τεχνολογικών βιομηχανιών, όπως η Huawei και η Xiaomi, έκαναν επίδειξη ισχύος στην έκθεση, η οποία διαρκεί έως τις 4 Μαΐου.
Υπήρχαν επίσης 30 ξένες μάρκες που συμμετείχαν, αριθμός που αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει παρατηρηθεί σε ευρωπαϊκές, αμερικανικές ή ιαπωνικές εκθέσεις εδώ και δεκαετίες.
Οι γερμανικές μάρκες ήταν εκεί, με κοινό στόχο να ανακτήσουν έδαφος στην Κίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume του ομίλου Volkswagen, ο Oliver Zipse του ομίλου BMW και ο Ola Kallenius του ομίλου Mercedes, βρέθηκαν όλοι εκεί για να παρουσιάσουν τα νέα προϊόντα τους.
Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα εκπροσωπήθηκαν επίσης, όπως και αρκετές βρετανικές μάρκες, καθώς και η Volvo. Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία του ομίλου Renault, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, αλλά και της Stellantis, αν και ο όμιλος μόλις απέκτησε μερίδιο στη Leapmotor και δημιούργησε μια κοινοπραξία που τα στελέχη της αποκαλούν “τη 14η μάρκα μας”. Η Leapmotor συμμετείχε στην έκθεση.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Πεκίνο φιλοξένησε 117 παγκόσμιες πρεμιέρες, συμπεριλαμβανομένων 41 πρωτότυπων αυτοκινήτων, ενώ συνολικά παρουσιάστηκαν 278 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για αριθμούς που εκθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος δεν βλέπουν πλέον ούτε με το κυάλι.
Ακολουθούν πέντε από τις σημαντικότερες πρεμιέρες της έκθεσης:
VW ID. Code
Το ID. Code είναι μακράν το πιο όμορφο μοντέλο της οικογένειας ID της VW και όπως αντιλαμβάνεσαι από την ονομασία του, είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Πρόκειται για μια ιδέα ενός αυτοκινήτου χαμηλού ύψους οροφής, που θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη μιας νέας γενιάς crossover για την Κίνα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Thomas Schaefer, δήλωσε ότι το concept αναπτύχθηκε για να καλύψει “τις ανάγκες και τις επιθυμίες των Κινέζων πελατών”, αλλά οι Ευρωπαίοι επισκέπτες της έκθεσης ελπίζουν ότι ο σχεδιασμός του θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει το στυλ της επόμενης γενιάς crossover ID της VW στην Γηραιά Ήπειρο.
Mini Aceman
Χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του, το οποίο επιτρέπει μικρότερες προεξοχές, το Mini Aceman προσφέρει σχεδόν τον ίδιο εσωτερικό χώρο με το Countryman που είναι κατά 350 χλστ. μακρύτερο. Στην ουσία, το Aceman μετενσαρκώνει το όραμα του Alec Issigonis για το αρχικό Mini: μέγιστη αξιοποίηση του χώρου με ελάχιστο αποτύπωμα.
Το Aceman αντικαθιστά το station wagon Clubman με τις περιορισμένες πωλήσεις, δίνοντας στη Mini τη δυνατότητα συμμετοχής στην premium compact κατηγορία, όσον αφορά τα αμαξώματα και τις επιλογές συστημάτων κίνησης.
Changan E07
Με την πρώτη ματιά, το Changan E07 μοιάζει με ένα συνηθισμένο fastback sedan της μεσαίας κατηγορίας, αλλά η ουρά του κρύβει μια μεγάλη έκπληξη. Το πίσω παράθυρο γλιστράει πάνω από την οροφή και η πόρτα του χώρου αποσκευών αναδιπλώνεται προς τα πίσω, όπως σε ένα pickup. Αυτό δημιουργεί έναν πολύ ευέλικτο χώρο φόρτωσης για υπαίθριες δραστηριότητες.
Denza Z9GT
Με τη ναυαρχίδα Z9GT, η πολυτελής μάρκα της BYD, Denza, ξεχωρίζει για τη δημιουργία της δικής της ξεχωριστής σχεδιαστικής γλώσσας και της εικόνας της μάρκας. Αυτό την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που λοξοκοιτάζουν προς την πολυτελή κατηγορία και συχνά μιμούνται το στυλ των μοντέλων της Porsche. Πάντως ο επικεφαλής σχεδιασμού της BYD, είναι ο Γερμανός Wolfgang Egger, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε για τις Alfa Romeo και Audi.
Xiaomi SU7
Το πρώτο αυτοκίνητο του γίγαντα κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών συσκευών Xiaomi, είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα ενός κινεζικού μοντέλου εμπνευσμένου από την τρέχουσα γκάμα της Porsche. Φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία στην πατρίδα του. Την παραμονή της έκθεσης στο Πεκίνο, το SU7 είχε φτάσει τις 75.723 παραγγελίες, με 5.781 μονάδες να έχουν ήδη παραδοθεί 28 ημέρες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου.