5-αστέρια-euroncap-για-kia,-mercedes,-volvo-και-vw
AYTOKINHTO

5 αστέρια EuroNCAP για Kia, Mercedes, Volvo και VW

Την παρουσία έξι νέων αυτοκινήτων περιλάμβαναν οι πιο πρόσφατες δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP. Στα crash tesτ τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν συμμετείχαν τα Kia EV6, Mercedes C180, VW ID. Buzz, Volvo C40 Recharge, Opel Astra και Peugeot 308. Τα 4 πρώτα αξιολογήθηκαν με την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστέρων, ενώ τα Opel και Peugeot απέσπασαν 4 αστέρια. 

Σε ποσοστιαία αναγωγή, η βαθμολογία του Opel Astra ήταν 80% και του Peugeot 308 ήταν 76%. Την ίδια στιγμή η Mercedes έφτασε το 93%, το Volvo C40 Recharge το 92% και τα Kia EV6 και VW ID. Buzz άγγιξαν το 90%. Τα αποτελέσματα, όπως πάντα, θα αξιολογηθούν σχετικώς και από τις εταιρείες για να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις στους τομείς που δεν αρίστευσαν.

Στην περίπτωση της Mercedes για παράδειγμα, η προστασία των πεζών με το 80% είναι το χαμηλότερο της σκορ. Ακόμη και έτσι χάρη στο ενεργό καπό κερδίζει όλα τα άλλα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης δοκιμής. Ενώ έγινε ειδική μνεία από τον οργανισμό για το σύστημα επικοινωνίας μέσω internet of things, το Car to X. 

Διαβάστε περισσότερα στο Top Gear 

Related posts

Οργανωτική αλλαγή στον Όμιλο Σφακιανάκη

timesadmin

F1 GP Ουγγαρίας: Όσα χρειάζεται να ξέρεις

timesadmin

Ford Kuga PHEV: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη στα plug-in υβριδικά

timesadmin

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό Ford E-Transit

timesadmin

Aston Martin Vantage V12: Η αυλαία έπεσε

timesadmin

Η Volvo υπογράφει τη διακήρυξη για μηδενικές εκπομπές στην COP26

timesadmin