26.5 C
Athens
September 22, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές με αυτό το υπουργικό συμβούλιο εκτός κι αν συμβεί «κάτι σημειακό», λέει κυβερνητική πηγή

Εκλογές-με-αυτό-το-υπουργικό-συμβούλιο-εκτός-κι-αν-συμβεί-«κάτι-σημειακό»,-λέει-κυβερνητική-πηγή

Σενάρια στάθμισης της υγειονομικής ασφάλειας και της κοινωνικής ισορροπίας πραγματοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως πληθαίνουν τα δεδομένα για την ανάγκη πραγματοποίησης αναμνηστικής εμβολιαστικής δόσης.

Παράλληλα κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό: «με αυτό το σχήμα θα πάμε σε εκλογές, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Επίσης, η ίδια πηγή τόνισε πως για τα ζητήματα του εμβολιαστικού προγραμματισμού, οδηγός, μεταξύ άλλων, αποτελεί το Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ ήδη προχωρά σε τρίτη δόση από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπο αυτά τα δεδομένα η ίδια πηγή υπογράμμισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ωστόσο πρόσθεσε ότι μεταξύ των σεναρίων που συζητούνται είναι αν η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με βάση την ηλικία, για παράδειγμα ανω των 60 ετών, ή βάσει του χρόνου ολοκλήρωσης του αρχικού εμβολιαστικού κύκλου. Πάντως, η ίδια πηγή εξέφρασε έντονο προβληματισμό εκτιμώντας πως το ενδεχόμενο τρίτης δόσης «να δημιουργήσει πρόσθετη κοινωνική ένταση» ενώ σε άλλο σημείο είπε πως «αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες ανω των 50 ετών ίσως να μην χρειαζόταν ο εμβολιασμός των παιδιών».

Πάντως, αν και επιβεβαίωσε τα δεδομένα που δείχνουν ότι η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς -«ξύνουνε τον πάτο του βαρελιού» ανέφερε χαρακτηριστικά- υπογράμμισε πως «η υποχρεωτικότητα παραμένει στο μενού αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα» ειδικά στους τομείς των ενστόλων που δεν μπορούν να υπάρξουν αντικαταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ίδια πηγή επανέλαβε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει ξανά η οικονομία λόγω πανδημίας -«αυτό που είπε ο πρωθυπουργός το εννοεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά – Έως το τέλος του έτους οι δηλώσεις

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας: Δίδυμο δραστών με καλάσνικοφ ψάχνει η Αστυνομία

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου – Απορρίφθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής

Related posts

Κατσανιώτης: Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας

times1

ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: Θα αποχωρήσω αν δεν καταφέρω να αυξήσω τη δύναμη του κόμματος – Θα ηγηθώ με τρεις αντιπροέδρους

times1

Πώς απαντά ο Ελπιδοφόρος στην κριτική για την παρουσία του στην φιέστα για το «σπίτι της Τουρκίας»

times1

Πλεύρης: Δεν τίθεται θέμα μέτρων στη Θεσσαλονίκη, προληπτική η επίσκεψη

times1

Στο Ground Zero στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης την Παρασκευή – Θα ξεναγηθεί από τον Ελπιδοφόρο

times1

ΥΠΕΞ: Στην Ελλάδα επτά γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν με τις οικογένειές τους

times1