25.6 C
Athens
September 19, 2021
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έχουν αθετήσει τις υποσχέσεις τους για τα δικαιώματα λέει ο Αφγανός απεσταλμένος στον ΟΗΕ

Αφγανιστάν:-Οι-Ταλιμπάν-έχουν-αθετήσει-τις-υποσχέσεις-τους-για-τα-δικαιώματα-λέει-ο-Αφγανός-απεσταλμένος-στον-ΟΗΕ

Οι Ταλιμπάν έχουν ήδη αθετήσει τις δεσμεύσεις τους να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και η διεθνής κοινότητα πρέπει να τους κάνει να λογοδοτήσουν, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρεσβευτής της κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη.

«Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευθεί να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών αλλά τα δικαιώματα των γυναικών εξαφανίζονται από το τοπίο», δήλωσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Νασίρ Αχμάντ Αντίσα, που παραμένει διαπιστευμένος στους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών παρά την κατάρρευση της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

Κατηγόρησε τους Ταλιμπάν ότι διαπράττουν «εκτεταμένες ωμότητες» στην κοιλάδα Πανσίρ, το τελευταίο μεγάλο τμήμα της χώρας που τους αντιστεκόταν, και είπε ότι προχωρούν σε στοχευμένες δολοφονίες και εξωδικαστικές εκτελέσεις, ακόμα και αγοριών.

Ο διορισμός από τους Ταλιμπάν νέας προσωρινής κυβέρνησης «υπονομεύει την εθνική ενότητα του Αφγανιστάν, την πολιτική και κοινωνική ποικιλομορφία», είπε. Το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες, που ανήκουν κατά πλειονότητα στην εθνότητα Παστούν, η οποία αποτελεί τη βάση στήριξης των Ταλιμπάν αλλά αντιστοιχεί σε λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού στη χώρα.

«Ο λαός του Αφγανιστάν χρειάζεται δράση»

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός», δήλωσε ο ίδιος. «Ο λαός του Αφγανιστάν χρειάζεται δράση από τη διεθνή κοινότητα περισσότερο από ποτέ».

Οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι υπήρξαν κακομεταχειρίσεις στην Πανσίρ. Λένε ότι στηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών εντός ενός μουσουλμανικού πλαισίου και ότι η νέα προσωρινή κυβέρνηση θα έχει διαβουλεύσεις με τους πολίτες για ένα ανοικτό σε όλους, μελλοντικό, μόνιμο σύστημα.

Ο Αντίσα ζήτησε από το Συμβούλιο να πραγματοποιήσει μια αποστολή διερεύνησης γεγονότων προκειμένου να παρακολουθεί τις ενέργειες των Ταλιμπάν – μια πρωτοβουλία που στηρίζουν οι χώρες της Δύσης αλλά που σύμφωνα με διπλωμάτες συναντά αντιδράσεις από ορισμένες ασιατικές χώρες.

- -

Ειδήσεις σήμερα:

Πόση αύξηση θα δουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος – Παραδείγματα

Ευρωκοινοβούλιο: Οι γάμοι και τα σύμφωνα ομοφύλων να αναγνωρίζονται σε όλη την ΕΕ

Εκλογές με αυτό το υπουργικό συμβούλιο εκτός κι αν συμβεί «κάτι σημειακό», λέει κυβερνητική πηγή

Related posts

Πρόεδρος της Σερβίας: Περιφερειακή υπερδύναμη η Τουρκία, με ρυθμιστικό ρόλο στην περιοχή!

times1

AUKUS – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Σοβαρή κρίση» στις σχέσεις με ΗΠΑ και Αυστραλία μετά την ακύρωση της παραγγελίας υποβρυχίων

times1

ΗΠΑ: Φρούριο το Καπιτώλιο – Περίπου 200 διαδηλωτές στη συγκέντρωση υπέρ των συλληφθέντων για τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου

times1

AUKUS – Η αντεπίθεση Μακρόν : Ζητάει ευρωστρατό και ανακοινώνει «σφήνα» με Ινδία

times1

Παναγία των Παρισίων: Ολοκληρώθηκαν τα έργα ασφαλείας και ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση

times1

Ρωσία: Σύμμαχοι του Ναβάλνι καταγγέλουν το Telegram για λογοκρισία στις ρωσικές εκλογές

times1