29.8 C
Athens
September 27, 2021
ΕΥΖΕΙΝ

Καρδιακή προσβολή: 7 στις 10 γυναίκες νιώθουν αυτό έναν μήνα πριν από έμφραγμα!

Καρδιακή-προσβολή:-7-στις-10-γυναίκες-νιώθουν-αυτό-έναν-μήνα-πριν-από-έμφραγμα!

-7-10-

Μπορεί να πιστεύετε ότι όλες οι καρδιακές προσβολές εκδηλώνονται με πόνο στο στήθος, ή δυσφορία στο αριστερό σας χέρι, αλλά με την πάροδο των ετών, η έρευνα έχει δείξει ότι αυτά που σας δείχνουν οι ταινίες μπορεί να μην είναι πιστά στην πραγματικότητα.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι όχι μόνο αυτά τα συμπτώματα δεν είναι χαρακτηριστικά για όλους τους ασθενείς, αλλά ότι οι γυναίκες εμφανίζουν διαφορετικά συμπτώματα στην καρδιακή προσβολή από τους άνδρες. Και σε πολλές περιπτώσεις, τα προειδοποιητικά σημάδια μπορούν να εμφανιστούν εβδομάδες πριν από το πραγματικό καρδιακό συμβάν, αν ξέρετε σε τι να έχετε τον νου σας.

Μεγάλη έρευνα από την American Heart Association (AHA) σχετικά με την καρδιακή προσβολή σε γυναίκες έδειξε, ότι στο 95% των περιπτώσεων οι ασθενείς εμφανίζουν νέα συμπτώματα έναν μήνα πριν από το συμβάν. Αυτά τα συμπτώματα εξαφανίζονται αφότου εκδηλωθεί η καρδιακή προσβολή. Και το 71% των γυναικών που παθαίνει καρδιακή προσβολή νιώθει το ίδιο πρώιμο σύμπτωμα έναν μήνα νωρίτερα!

Καρδιακή προσβολή: 7 στις 10 γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται ανεξήγητη κόπωση περίπου 1 μήνα νωρίτερα

Το 2003, η AHA διεξήγαγε μια έρευνα σε περισσότερες από 500 γυναίκες που επέζησαν καρδιακών προσβολών. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Circulation. Το 95% των συμμετεχόντων είπε ότι “ξαφνικά κάτι δεν πήγαινε καλά” πριν από το καρδιακό συμβάν. Το πιο συνηθισμένο πρώιμο σύμπτωμα ήταν η “ανεξήγητη” κόπωση. Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των γυναικών ανέφερε ότι κόπωση χωρίς λογική εξήγηση τις εβδομάδες πριν από το έμφραγμα.

Σε σχετικό άρθρο στην Cleveland Clinic, η καρδιολόγος δρ. Leslie Cho, εξηγεί ότι εάν η κόπωσή σας είναι κάτι καινούργιο ή έντονο, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο καρδιακής προσβολής. Σύμφωνα με την δρ. Cho:

  • εάν νιώθετε εξάντληση μετά από μια συνήθη σωματική εργασία
  • εάν αισθάνεστε κόπωση ακόμα και σε κατάσταση ανάπαυσης
  • εάν κάτι τόσο απλό όσο το στρώσετε το κρεβάτι σας εξαντλεί,

τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Οι μισές γυναίκες εμφανίζουν επίσης αϋπνία πριν από καρδιακή προσβολή

Δεν είναι μόνο η ανεξήγητη κόπωση που μπορεί να σηματοδοτήσει καρδιακή προσβολή. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, αυτή είναι μια άλλη αιτία ανησυχίας. Σύμφωνα με την έρευνα της AHA, σχεδόν οι μισές (48%) γυναίκες, που επέζησαν από καρδιακή προσβολή, δήλωσαν ότι είχαν διαταραχή ύπνου έως και έναν μήνα πριν από το συμβάν.

Γι’ αυτό η δρ. Cho αναφέρει ότι εάν αισθάνεστε μεγάλη κόπωση, αλλά αντιμετωπίζετε επίσης διαταραχή ύπνου, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πρώιμος δείκτης καρδιακής προσβολής.

Λιγότερες από 1 στις 3 γυναίκες εμφάνισαν πόνο στο στήθος, όταν έπαθαν καρδιακή προσβολή

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι μόνο το 31% των γυναικών βίωσαν αυτό που θεωρείται το πιο κλασικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής: ο πόνος στο στήθος. Μάλιστα, το 43% δεν ανέφερε καθόλου πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια των καρδιακών προσβολών τους.

«Η έλλειψη ένατονου πόνου στο στήθος μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες βιώνουν περισσότερες μη αναγνωρισμένες καρδιακές προσβολές από τους άνδρες, ή διαγιγνώσκονται λανθασμένα και παίρνουν πρόωρο εξιτήριο από τα Επείγοντα των νοσοκομείων», δήλωσε η ερευνήτρια δρ. Jean C. McSweeney, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας. «Πολλοί γιατροί εξακολουθούν να θεωρούν τον πόνο στο στήθος ως το κύριο σύμπτωμα καρδιακής προσβολής«, πρόσθεσε.

Το πιο κοινό σύμπτωμα μεταξύ των γυναικών που πάσχουν από καρδιακή προσβολή είναι η δύσπνοια

Αν και η ανεξήγητη κόπωση είναι το πιο κοινό πρώιμο σημάδι, σύμφωνα με την έρευνα της AHA, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έχουν δύσπνοια σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, μόλις αρχίσει η καρδιακή προσβολή τους. Το 58% των ερωτηθέντων απάντησε την δύσπνοια ως το βασικό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της καρδιακής προσβολής, ενώ το 42% ένιωσε το ίδιο τις εβδομάδες πριν από το συμβάν.

Γι’ αυτό η AHA αναφέρει, ότι εάν αντιμετωπίζετε δύσπνοια, με ή χωρίς πόνο στο στήθος, θα πρέπει να καλέσετε το 166 και να κατευθυνθείτε στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν!

Ο δρ. Nieca Goldberg, διευθυντής του Joan H. Tisch Center for Women’s Health στο Ιατρικό Κέντρο Langone της NYU, δήλωσε ότι οι γυναίκες τείνουν να υποτιμούν τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής τους ως σημάδια λιγότερο απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ή η γρίπη. «Υπάρχουν ακόμα πολλές γυναίκες σοκάρονται μόλις τους λέμε ότι μπορεί να έχουν περάσει καρδιακή προσβολή», δήλωσε ο δρ. Goldberg.

Πηγές: https://health.clevelandclinic.org, https://www.sciencedaily.com, https://www.heart.org, https://bestlifeonline.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πιο υγιή καρδιά αξίζει να τρώτε τρεις μερίδες από αυτό κάθε μέρα

Αν στο δέρμα σας συμβαίνει αυτό, έχετε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής!

Θα μπορούσατε να αναγνωρίσετε μια “σιωπηλή” καρδιακή προσβολή αν σας συμβεί;

Καρδιακή προσβολή: Το πιο άγνωστο σύμπτωμα είναι στο στόμα – Τι νιώθουν πολλοί πριν το έμφραγμα

“Ασπίδα” για την καρδιά αν τρώτε 1,5 κουταλιά από αυτό κάθε μέρα

. Καρδιακή προσβολή: 7 στις 10 γυναίκες νιώθουν αυτό έναν μήνα πριν από έμφραγμα! ..

Related posts

Τρέμουλο στους μυς: Συνήθη, ή σοβαρά αίτια και αντιμετώπιση

times1

Μέθοδος Rafaelo: Η νέα επαναστατική, αναίμακτη μέθοδος για την οριστική αποκατάσταση της αιμορροϊδοπάθειας

“Οι πνεύμονές μου ήταν σαν μασημένες τσιχλόφουσκες”: Τι προκάλεσε ο κορονοϊός σε 25χρονο – Έκανε διπλή μεταμόσχευση!

times1

Ο κορωνοϊός μείωσε το προσδόκιμο ζωής των Ευρωπαίων. Τι έγινε στην Ελλάδα

times1

Καρκίνος των ωοθηκών: Τα 4 πρώιμα σημάδια που πρέπει να ξέρετε

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ – Dr. ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

Leave a Comment