Ξεκίνησε η διαμόρφωση των τεσσάρων πρώτων «πάρκων τσέπης» στον Δήμο Παλλήνης. Σε πρώτη φάση, θα δημιουργηθούν οκτώ «πάρκα τσέπης», τα οποία έχει μελετήσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος έδωσε συγκεκριμένη λίστα με τα οικοδομικά τετράγωνα που θα πρέπει να αναπλαστούν πλήρως με στόχο να αναβαθμίσουν αισθητικά τις γειτονιές και να προσφέρουν νέους, ελεύθερους δημόσιους και πράσινους χώρους στους κατοίκους.

Τα «πάρκα τσέπης» του Δήμου Παλλήνης θα διαθέτουν φύτευση, καθιστικά, σύγχρονα φωτιστικά σώματα, διαδρόμους για πεζούς και σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στους εξής κοινόχρηστους και αδιαμόρφωτους, έως σήμερα, χώρους:

  1. Παπαφλέσσα και Μεσολογγίου
  2. Γαργηττού και Κέρου
  3. Άνοιξης-Κυκλαμίνων-Καμέλιας
  4. Άνοιξης – Μουσών – Τερψιχόρης- Πανδώρας

Στο επόμενο διάστημα, ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης και στους εξής χώρους:

  1. Άνοιξης και Δρυός
  2. Κρανιάς-Μαργαρίτας-Μενεξέδων-Μιμόζας.
  3. Κόμβος οδού Καλαβρύτων μεταξύ Σοφοκλέους και Παπαφλέσσα.
  4. Μ. Αρκαδίου και Μιαούλη

Τα «Πάρκα Τσέπης», σταδιακά, θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον Δήμο Παλλήνης.

Σε πάρκα τσέπης μετατρέπονται μικροί χώροι οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα και σε πολυκατοικίες δημιουργώντας ο δικό τους μικροκλίμα και θεωρούνται απαραίτητα ειδικά σε περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες με πολυκατοικίες που δεν διαθέτουν κήπους.

Στο δήμο Παλλήνης υπάρχουν τέτοια σημεία και προφανώς είναι μια κίνηση με περιβαλλοντική ευαισθησία που δίνει πολλαπλές επιλογές στους δημότες. Στη διοικητική ενότητα του Γέρακα υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι χώροι πρασίνου αλλά και πολλά σπίτια με δικό τους κήπο. Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής να «πρασινίσει» περαιτέρω το προάστιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση αρκεί να μπορεί να υποστηρίξει εν συνεχεία την συντήρηση τόσων χώρων.

Θα ήταν εξίσου σημαντικό αν ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος έκανε κινήσεις ώστε οι πυλώνες υψηλής τάσης να υπογειοποιηθούν καθώς όπως έχουμε αναφέρει ξανά χιλιάδες δημοτών ζούνε σε πολύ κοντινή απόσταση σε αυτούς. Αρκετοί εξ αυτών συχνά πυκνά επαναφέρουν το θέμα χαρακτηρίζοντας το άμεσης προτεραιότητας.

Παράλληλα λοιπόν με την αύξηση του ισοζυγίου πρασίνου στο δήμο Παλλήνης που έχει οφέλη στην υγεία των ανθρώπων θα ήταν κατά την άποψη μας σημαντικό να υπάρξει μέριμνα και για τους πυλώνες.

Γράψτε το σχόλιό σας