Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων,  τον ΟΛΗ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων,  το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την ΕΚΑΣΚ συνδιοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες  το καλοκαιρινό  τουρνουά μπάσκετ 3on3Flash Open 2021 στα Χανιά και το Ηράκλειο.

Η φετινή περιοδεία του τουρνουά ξεκίνησε από τη γραφική πόλη των Χανίων όπου συμμετείχαν 50 ομάδες αποτελούμενες από 200 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας και πραγματοποιήθηκε  στο χώρο του Θεάτρου Ανατολικής Τάφρου.

Στο Ηράκλειο οι συμμετοχές αυξήθηκαν  σε 70 ομάδες αποτελούμενες από 280 αθλητές  και αθλήτριες. Μάλιστα οι συμμετοχές έκλεισαν καθώς είχε συμπληρωθεί από νωρίς ο επιτρεπόμενος αριθμός με βάση  τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το τουρνουά στην πόλη του Ηρακλείου φιλοξενήθηκε στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου με θέα το κάστρο Κουλέ

Τελευταίας τεχνολογίας γήπεδα, μπασκέτες και τάπητες FIBA  μετέτρεψαν και τις 2 πόλεις τα Σαββατοκύριακα που πέρασαν ,  σε ένα μεγάλο  κέντρο καλαθοσφαίρισης και  διασκέδασης .

Ξεκινώντας από την ηλικία  των 10 ετών, οι ομάδες  αγωνίστηκαν στις εξής 4 κατηγορίες: 10-12,13-15,16-18,over 18.  Μετά τους τελικούς ακολούθησαν διαγωνισμοί  αποκλεισμών και τριπόντων. Στους δύο πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας καθώς επίσης και στους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν μετάλλια και κύπελλα.

Το τουρνουά  μπάσκετ 3on3 στο Ηράκλειο εκτός  από τη χαρά και τη  διασκέδαση που πρόσφερε στους αγωνιζόμενους, πρόσφερε και ένα συμβολικό  ποσό που συγκεντρώθηκε εθελοντικά από τους συμμετέχοντες, στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Γιατί  αγώνες και αγωνιστές  δε συναντάμε μόνο στα γήπεδα κι ο αγώνας της ζωής είναι μεγάλος!

Οι αγώνες διεξήχθησαν τηρώντας όλους τους κανόνες του Υγειονομικού πρωτοκόλλου της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού στο οποίο εντάσσονται οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες αναψυχής.  Καθ΄ όλη τη διάρκεια των αγώνων οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού παρείχαν την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη στο σύνολο των αθλουμένων.

Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους εμπνευστές του τουρνουά, τους υποστηρικτές και χορηγούς αλλά και ιδιαίτερα τους εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιό σας