27.2 C
Athens
June 18, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπίζεστε τα προνόμια ορισμένων συντεχνιών και συνδικαλιστών

Χατζηδάκης-σε-ΣΥΡΙΖΑ:-Υπερασπίζεστε-τα-προνόμια-ορισμένων-συντεχνιών-και-συνδικαλιστών

Ρυθμίσεις κοινής, ευρωπαϊκής λογικής χαρακτήρισε τις διατάξεις του προωθούμενου εργατικού νομοσχεδίου ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην αντιπολίτευση.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Βουλή αναδεικνύει το ουσιαστικό χάσμα που χωρίζει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχετε μονοπώλιο στην ευαισθησία. Έχετε το μονοπώλιο του δογματισμού, της στασιμότητας και της υπεράσπισης των προνομίων ορισμένων συντεχνιών και συνδικαλιστών» είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση για να προσθέσει «εμείς που είμαστε το μεγάλο λαϊκό ευρωπαϊκό κόμμα προχωρούμε με αναγκαίες τομές και συνθέσεις. Φέρουμε στην Ελλάδα σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές. Ρυθμίσεις που συνδυάζουν την προστασία των εργαζόμενων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».

Ο κ. Χατζηδάκης επικέντρωσε την ομιλία του για τα άρθρα του νομοσχεδίου στα δύο κεντρικά σημεία που εστιάζει την κριτική της η αντιπολίτευση: στις υπερωρίες και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

«Μπερδεύτηκα με τις τοποθετήσεις πολλών σε σχέση με τις υπερωρίες. Ταυτόχρονα ακούγονται εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις. Από την μια λέτε ότι αυξάνουμε τις υπερωρίες και άρα οι εργαζόμενοι θα κουράζονται και από την άλλη τις εξαφανίζουμε και είναι απλήρωτες. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο» ανέφερε για να προσθέσει «τι ισχύει; Προβλέπεται πως οι 96 ώρες υπερωρίες ετησίως στην βιομηχανία και οι 120 ώρες στις υπηρεσίες γίνονται και για τις δύο περιπτώσεις 150 ώρες και προφανώς αυτές οι ώρες θα πληρώνονται – όχι με ρεπό – αλλά με χρήματα 40% παραπάνω».

Αναφορικά με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση εισάγει το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ και που έχουν υιοθετήσει οι σκανδιναβικές χώρες και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

«Ο συνολικός χρόνος του εργαζόμενου είναι ίδιος απλώς απλώνεται διαφορετικά. Η αμοιβή είναι η ίδια και απλώς υπάρχει η δυνατότητα των εργαζόμενων να συμφιλιώνουν την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Θα μπορεί ο εργαζόμενος – αν το θέλει – να δουλεύει λίγο παραπάνω από Δευτέρα εως την Πέμπτη και την Παρασκευή να κάθεται σπίτι του και να βλέπει τα παιδία του. Δεν μπορεί αυτό που ισχύει σε όλη την Ευρώπη εδώ να θεωρείται παράκρουση.

Υπογραμμίζω το εξής: η αμοιβή του εργαζόμενου είναι η ίδια – σταθερή. Αντίθετα με το σημερινό καθεστώς για κάποιους εργαζόμενους μπορεί να μειωθεί η αμοιβή. Για παράδειγμα φοιτητής που θέλει να εξοικονομήσει χρόνο για τις εξετάσεις παίρνει άδεια ανευ αποδοχών» είπε ο κ. Χατζηδάκης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Ποιοι είμαστε όλοι εμείς που θα κάνουμε κουμάντο στην ζωή του κάθε εργαζόμενου;».

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας η καλύτερη πόλη για να ζεις – «Βουτιά» 20 θέσεων για την Αθήνα λόγω πανδημίας

Αναχώρησε για Ευρώπη ο Μπάιντεν – «Να δείξουμε σε Πούτιν και Κίνα πως είμαστε ενωμένοι»

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη για 160.869 νοικοκυριά μέσω του gov.gr

Related posts

Κικίλιας: Το ποσοστό όσων πηγαίνουν για τη δεύτερη δόση του AstraZeneca είναι ίδιο με αυτό του Pfizer

times1

Προανακριτική: Νέα στοιχεία – «φωτιά» από Καλογρίτσα, επιβαρύνουν περαιτέρω τον Νίκο Παππά

times1

Στον Πειραιά ο Πλακιωτάκης: Οι συστάσεις για τήρηση των μέτρων στα πλοία ενόψει τριημέρου

times1

Δένδιας: Η κρίση στη Βενεζουέλα η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της Λατινικής Αμερικής

times1

Αναστασιάδης: Δεν δεχόμαστε να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας

times1

Επέκταση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας ζήτησε ο Αναστασιάδης

times1