36.3 C
Athens
July 30, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Έχουμε διαφορές, υπάρχει όμως επιθυμία να δουλέψουμε σε αυτές

ΥΠΕΞ-πριν-τη-συνάντηση-Μητσοτάκη-Ερντογάν:-Έχουμε-διαφορές,-υπάρχει-όμως-επιθυμία-να-δουλέψουμε-σε-αυτές

Στον ρόλο της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, ως πεδίο προσέγγισης με την Τουρκία, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον «Αντέννα» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης λίγες ημέρες πριν συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ, στην Αττάλεια, στη σύνοδο κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).

Ο κ. Φραγκογιάννης θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στην ανάληψη της προεδρίας του οργανισμού περιφερειακής συνεργασίας SEECP που περιλαμβάνει τις χώρες των Βαλκανίων για την επόμενη χρονιά.

«Με την Τουρκία έχουμε τις διαφορές μας. Το γεγονός ότι έχουμε τις διαφορές μας σε υψηλά θέματα πολιτικής δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε θέματα χαμηλής πολιτικής, θέματα οικονομικού ή εμπορικού ενδιαφέροντος και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Προτείναμε πριν από μήνες στους Τούρκους 15 θέματα. Πρότειναν 8, και την τελευταία στιγμή προσθέσαμε άλλα δύο περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Άρα, καταρχάς υπάρχει μια συναίνεση και μια επιθυμία και από τις δύο πλευρές να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε πως «εάν καταφέρουμε να προωθήσουμε τα 25 θέματα που απαρτίζουν οικονομικές και εμπορικές διαφορές, αυτό δημιουργεί ένα προηγούμενο, ένα καλό κλίμα πάνω στο οποίο μπορεί να πατήσει και μια πολιτική προσέγγιση των δύο χωρών».

Αναφερόμενος στην επένδυση στην Αστυπάλαια, ο κ. Φραγκογιάννης το χαρακτήρισε εμβληματικό έργο γιατί περιλαμβάνει καινοτομία, κάτι το πρωτοποριακό. Εξήγησε πως όλα αυτά που γίνονται ή θα γίνουν στην Αστυπάλαια, το καθένα ξεχωριστά έχει γίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά ποτέ όλα μαζί σε ένα νησί. «Πηγαίνουμε και κλείνουμε τις ντιζελογεννήτριες και βάζουμε ένα ειδικό σύστημα το οποίο παράγει ενέργεια για το νησί. Το δεύτερο το οποίο κάνουμε, είναι να αντικαταστήσουμε σταδιακά, δίνοντας πάρα πολύ ισχυρά κίνητρα, τόσο εμείς όσο και η Volkswagen, τα αυτοκίνητα του νησιού με ηλεκτρικά οχήματα» προσέθεσε.

Περαιτέρω, επισήμανε πως αυτό είναι ένα πρόγραμμα το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ονειρεύτηκε, το αποτύπωσε σε ένα σχέδιο δράσης, το ενστερνίστηκε η Volkswagen, το υποστήριξε, και είναι ανοιχτό για συνεργασία με κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Ειδήσεις σήμερα

Δολοφονίες με γραπτή «ανάθεση έργου» – Τρομάζει η εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Ραντεβού στις Βρυξέλες στη σκιά του Μπάιντεν

Πανελλαδικές 2021: Ανοίγει η «αυλαία» τη Δευτέρα με αλλαγές – Τι ισχύει για τα self test

Related posts

Στην κινητή μονάδα εμβολιασμών στο Σπήλι Ρεθύμνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

times1

Μητσοτάκης: Ο Στέφανος Ντούσκος μάς γέμισε υπερηφάνεια

times1

Μελάς: Απλοποιούμε και επιταχύνουμε τις μεταβιβάσεις των ακινήτων

times1

Γεωργιάδης για την έγκριση του ΕΣΠΑ 2021-2027: Αφήνουμε πίσω μας πολλά χρόνια κακοδαιμονίας

times1

ΝΔ για πόθεν έσχες Πολάκη: Παραβιάζει το νόμο – Γιατί δεν δήλωνε 15 χρόνια την εταιρεία της συζύγου του;

times1

Πόθεν έσχες: Ο Νίκος Παππάς έφτιαξε εταιρεία συμβούλων – Τα 31.000 ευρώ με κωδικό «άλλη περίπτωση»

times1