Πρώτο τρεντ από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι στο twitter η απεργία με χιλιάδες μηνύματα.

Κοινό χαρακτηριστικό τους η αναπτέρωση του ηθικού από την τεράστια συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια. «Υπάρχει ελπίδα» έλεγαν πολλοί, συνοδεύοντας το μήνυμά τους με όμορφες εικόνες και βίντεο από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Συγκίνηση την ώρα που από τα μεγάφωνα ακούγεται το τραγούδι «Μικρόκοσμος» (Θάνος Μικρούτσικος – Ναζιμ Χικμετ) με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη και όλος ο κόσμος στην πορεία το τραγουδά κρατώντας τον ρυθμό με τα χέρια.

Βιτριολικά σχόλια

Με κύριο γνώρισμα των καλών tweet το χιούμορ δεν έλειψαν φυσικά τα βιτριολικά σχόλια για την κυβέρνηση και οι προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και τον υπουργό εργασίας.

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτούς που εξαρτώνται από το μισθό τους θα τον κυνηγάει, όπως φαίνεται, για πολλά χρόνια.

«Δεν πιστεύω να είστε τίποτα μισθοεξαρτημένοι και να κατεβείτε στην πορεία» ήταν ένα από τα ευφυή tweets.

Για τον υπουργό Εργασίας οι χρήστες του twitter έκαναν αναδρομή στην επαγγελματική σταδιοδρομία του με προφανή στόχο να αποδείξουν ότι δεν έχει καμία σχέση με όποιον «χτυπάει (μάγκα) κάρτα στις 7:00».

Ανέσυραν δε και -όχι κολακευτικά για την εικόνα του- βίντεο από παλαιότερες εμφανίσεις του, βάλλοντας κατά της επάρκειας του να διευθετήσει ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το εργασιακό.

Ενδεικτικό της τάσης αυτής το παρακάτω tweet.

Η συμμετοχή πέρασε κάθε προηγούμενο

Και ο διορατικός:

Γράψτε το σχόλιό σας