36.3 C
Athens
July 30, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτικό μέτωπο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Προσκλητήριο-ΣΥΡΙΖΑ-για-προοδευτικό-μέτωπο-ενάντια-στο-εργασιακό-νομοσχέδιο

Ως ευκαιρία ζυμώσεων για την σύγκλιση των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων και την δημιουργία ενιαίου μετώπου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αντιμετωπίζει την συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας σε συνδυασμό με τις νομοθετικές επιλογές της κυβέρνησης θα προκαλέσουν κοινωνική αγανάκτηση αλλά και κενό εκπροσώπησης καθώς αντιλαμβάνονται πως με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσει αποκλειστική, εναλλακτική επιλογή. Σε αυτό το πλαίσιο και από το βήμα της Ολομέλειας απευθύνουν πρόσκληση προς τις ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις για συμμαχίες. Πάντως, με δεδομένο ότι ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 έχουν ήδη αρνηθεί την σύμπλευση με την αξιωματική αντιπολίτευση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου υπογραμμίζοντας πως δεν θα μετατραπούν σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ», η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως προς το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνισε στην ομιλία του για το εργασιακό νομοσχέδιο «αναδεικνύεται η ανάγκη για μια εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση για να ηττηθούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και η διακυβέρνηση της νέας Δεξιάς. Εμείς απευθύνουμε πρόκληση και πρόσκληση σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα, ειδικά στους νέους. Απευθύνουμε πρόσκληση στα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού τόξου να εγερθούν και να συναποτελέσουμε μέσα από όρους διαφάνειας και πάλης, το νέο συνασπισμό κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που προσδοκούμε. Να έχει ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει νέα σελίδα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

Στο ίδιο μήκος και ο κ. Νίκος Φίλης υποστήριξε πως «Η κοινωνία διεκδικεί ένα μέλλον με κατοχυρωμένη την εργασία, την υγεία, την Παιδεία και τον πολιτισμό. Θα μπορέσουν τα κόμματα της προοδευτικής παράταξης με κορμό την Αριστερά να ανταποκριθούν στη λαχτάρα της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων; Να ανακόψουν την απογοήτευση που οδηγεί στην απομάκρυνση από την πολιτική; Χρειάζεται ο αναγκαίος αναστοχασμός και ο απεγκλωβισμός από τα αποτελέσματα του μνημονιακού καταναγκασμού. Τώρα που μπορεί να γυρίσει παγκόσμια η σελίδα, μετά την οδυνηρή εμπειρία της πανδημίας, είναι αναγκαία η διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων, οι νέες δημόσιες πολιτικές, ένας ρεαλιστικός ριζοσπαστισμός της Αριστεράς, χωρίς συνθήματα, με προτάσεις κι αγώνες. Χρειάζεται να σεβαστούμε τη λαϊκή δυναμική και να συμβάλουμε ενωτικά στην πολιτική της εκπροσώπηση. Αυτή είναι η ευθύνη όσων αντιπαλεύουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του συστήματος, με θύματα τους πολλούς. Οι εμφύλιοι, περιττεύουν. Κι ακόμα χειρότερα, ζημιώνουν».

Ειδήσεις σήμερα: Στα δικαστήρια η Κεραμέως για την απεργία της Τετάρτης – Εμποδίζει τις Πανελλαδικές εξετάσειςΟ Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» – Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε

Related posts

Στην κινητή μονάδα εμβολιασμών στο Σπήλι Ρεθύμνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

times1

Μητσοτάκης: Ο Στέφανος Ντούσκος μάς γέμισε υπερηφάνεια

times1

Μελάς: Απλοποιούμε και επιταχύνουμε τις μεταβιβάσεις των ακινήτων

times1

Γεωργιάδης για την έγκριση του ΕΣΠΑ 2021-2027: Αφήνουμε πίσω μας πολλά χρόνια κακοδαιμονίας

times1

ΝΔ για πόθεν έσχες Πολάκη: Παραβιάζει το νόμο – Γιατί δεν δήλωνε 15 χρόνια την εταιρεία της συζύγου του;

times1

Πόθεν έσχες: Ο Νίκος Παππάς έφτιαξε εταιρεία συμβούλων – Τα 31.000 ευρώ με κωδικό «άλλη περίπτωση»

times1