Η σύγχρονη τεχνολογία βοήθησε για άλλη μια φορά την αστυνομία να φτάσει στην εξιχνίαση ενός σκοτεινού εγκλήματος, το οποίο επί περισσότερο από έναν μήνα έμοιαζε να βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς τα καυτά ερωτήματα που είχαν διατυπωθεί δεν έβρισκαν απάντηση και οι αστυνομικοί δυσκολεύονταν να συνθέσουν το παζλ που θα τους οδηγούσε στον δράστη της φρικτής δολοφονίας.

Τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάληξη της έρευνας και στην σοκαριστική αποκάλυψη του δράστη ήταν τρία. Οι ενδείξεις στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου, το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν, και οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι της οικογένειας.

Στοιχείο πρώτο: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ οι αξιωματικοί της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος είχε εφαρμογή στο κινητό του για το μέτρημα βημάτων. Εξετάζοντας το smartphone διαπίστωσαν ότι τις ώρες που ο πιλότος είχε καταθέσει πως ήταν δεμένος μέσα στο σπίτι μετά την εισβολή των ληστών, οι οποίοι είχαν δολοφονήσει τη σύζυγό του, στην εφαρμογή καταγράφονταν βήματα, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο για έναν άνθρωπο πυο ισχυριζόταν ότι τις ώρες εκείνες είχε χάσει τις αισθήσεις του και βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα.

Επίσης, από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων φάνηκε ότι στις 00.00 το βράδυ υπήρξε  ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως υπήρξε καβγάς  του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη «stupid» στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Καρολάιν.

Στοιχείο δεύτερο: Το δεύτερο καθοριστικό στοιχείο της έρευνας είναι το βιομετρικό ρολόι που φορούσε στον καρπό της η Καρολάιν το οποίο ήταν ρυθμισμένο να καταγράφει τους παλμούς και αποκάλυψε την ακριβή ώρα θανάτου της νεαρής μητέρας, όταν δηλαδή η άτυχη κοπέλα είχε εκπνεύσει.

Στοιχείο τρίτο: Στο καταγραφικό των καμερών ασφαλείας προέκυψε μια απόκλιση. Ο σύζυγος  στην κατάθεσή του είχε δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαίρεσαν την κάρτα με τα δεδομένα. Όμως, οι ώρες αυτές φάνηκε να μην συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς όλα έδειξαν ότι η κάρτα είχε αφαιρεθεί 4 ή 5 ώρες πριν μπουν οι  κατά τον σύζυγο ληστές στο σπίτι.

Ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία, σημείωσε ότι ήταν θέμα ωρών να συλληφθεί ο δολοφόνος της άτυχης μητέρας.

«Είχα αποκλείσει το κίνητρο της ληστείας από την πρώτη στιγμή, με το σκεπτικό ότι ο χώρος που έγινε το έγκλημα ήταν αυτός που θα έδινε όλα τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στον δράστη. Απ’ ό,τι φαίνεται δικαιώνομαι έστω και 40 μέρες μετά».

Τα ηλεκτρονικά στοιχεία που φαίνεται να δένουν την υπόθεση είναι και αυτά που οδήγησαν τις Αρχές στην άκρη του νήματος. «Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, που οι απαντήσεις που δίνει είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και δεν ανατρέπονται σε κανένα δικαστήριο. Λυπάμαι για την άτυχη κοπέλα και τη μάνα της που ζει τον πόνο».

«Είναι θέμα ωρών η έκδοση εντάλματος σύλληψης δράστη δολοφονίας, το πιστεύω ακράδαντα» τόνιζε πριν τη σύλληψη ο κ. Κατερινόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια δύσκολη υπόθεση που «είχε όμως όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία προς τιμήν τους οι συνάδελφοί μου συνέλεξαν, παρά και την πίεση της κοινής γνώμης».

«Λυπάμαι που δικαιώνομαι»

«Λυπάμαι που δικαιώνομαι, αλλά χαίρομαι που κλείνει ένα έγκλημα. Κάποιος ή κάποιοι θα συλληφθούν, θα οδηγηθούν στις φυλακές και από εκεί και πέρα κάποιοι άλλοι επίδοξοι δολοφόνοι θα το λάβουν υπόψιν τους».

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία υπογραμμίζει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, καθώς τα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι αδιάσειστα. «Είναι αδιάσειστα ηλεκτρονικά στοιχεία που ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι κατασωτευμένα, ευτυχώς υπάρχουν και δίνουν απαντήσεις».

«Η όλη διαδρομή από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα είναι μια αντίφαση» σημειώνει ο κ. Κατερινόπουλος σχετικά με τις αντιδράσεις του πιλότου.

«Όσες εκπαιδεύσεις και να έχουμε, στα δύσκολα κανένας δεν μπορεί να αντέξει να χάνει έναν δικό του άνθρωπο. Περίμενα να καταρρεύσει, δεν κατέρρευσε, ίσως, κάποιοι λένε, επειδή είναι εκπαιδευμένος. Οι εκπαιδευμένοι παίρνουν το 112 τηλέφωνο, όχι το 100. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, ήταν κάτι που το είπα ευθύς εξαρχής και λοιδορήθηκα γι’ αυτό».

Ο ταξίαρχος με τη μεγάλη εμπειρία δεν αποκλείει την παρουσία συνεργών στο έγκλημα, ενώ εκτιμά ότι η δολοφονία είχε προσωπικά κίνητρα.

«Ο τελευταίος άνθρωπος που είναι στον χώρο είναι ο άνθρωπος κλειδί. Εδώ είναι ο άμοιρος σύζυγος, ο πιλότος, που έδωσε όλα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη ή στους δράστες» κατέληξε ο κ. Κατερινόπουλος.

Γράψτε το σχόλιό σας