36.3 C
Athens
July 30, 2021
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αλλιώτικη σχολή μπαλέτου για μουσουλμάνες προσφέρει μαθήματα… χωρίς μουσική

Βρετανία:-Αλλιώτικη-σχολή-μπαλέτου-για-μουσουλμάνες-προσφέρει-μαθήματα…-χωρίς-μουσική

Ποίηση αντί για μουσική χρησιμοποιεί μια δασκάλα μπαλέτου στη Βρετανία, προκειμένου να διδάξει στις μικρές της μαθήτριες τις κινήσεις του χορού, σε συμμόρφωση με τα διδάγματα του Ισλάμ.

Η Μέισι Μπράιερς, η οποία άνοιξε πιθανώς την πρώτη σχολή μπαλέτου για μουσουλμάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την Daily Mail, ελπίζει να κάνει το συγκεκριμένο είδος χορού «πιο προσβάσιμο» σε άτομα που πιστεύουν στο Ισλάμ. Για τον λόγο αυτό προσάρμοσε τα μαθήματα, ώστε οι μικρές μουσουλμάνες να μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να παραβιάζουν κάποιον κανονισμό της θρησκείας τους.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, στα μαθήματα οι μικρές χορεύτριες ενθαρρύνονται να φορούν «σεμνά ρούχα», αντί για το παραδοσιακό «κορμάκι». Οι μαθήτριες της σχολής, που δέχεται κορίτσια από 6 ετών και πάνω, εκτελούν τις ασκήσεις του μπαλέτου ακούγοντας ποίηση αντί για μουσική κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Επίσης η σχολή δεν απασχολεί κανέναν άνδρα δάσκαλο.

Η μητέρα μιάς από τις μαθήτριες της σχολής, που άρχισε να παραδίδει μαθήματα το 2019 με στόχο να «ενισχύσει την αυτοπεποίθηση στις μικρές μουσουλμάνες», εξηγεί ότι ήθελε από καιρό να στείλει την κόρη της να μάθει μπαλέτο αλλά δεν το έκανε λόγω της οπτικής που έχει η θρησκεία του Ισλάμ για τα πράγματα. Μιλώντας στο BBC, που κατέγραψε στιγμιότυπα από ένα μάθημα, παραδέχτηκε ότι η ίδια όταν ήταν μικρή ένιωθε αδικημένη και αποκομμένη που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου και εξέφρασε την χαρά της που πλέον δίνεται αυτή τη ευκαιρία στην κόρη της.

Στον ιστότοπο της σχολής Grace & Poise αναφέρεται ότι θερμή επιθυμία του προσωπικού είναι να συμβάλλει στις ισλαμικές τέχνες και να τιμήσει τη σημασία της ποίησης στην ισλαμική παράδοση. Μία εκ των ιδρυτών της σχολής, η Δρ. Σατζέντα Σουμπίμπ είχε πει στο Sky News νωρίτερα φέτος ότι «υπάρχει ένα κενό στην κοινότητα» και ότι πολλά παιδιά μουσουλμανικών οικογενειών δεν συμμετέχουν στα κοινά όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να έχουν κατόπιν «φτωχές» αιτήσεις για εισαγωγή σε πανεπιστήμια.

«Αυτό γίνεται για πολλούς λόγους. Οι μουσουλμάνες για παράδειγμα μπορούν να κάνουν κάποιες δραστηριότητες σε χώρους όπου υπάρχουν μόνο γυναίκες, για λόγους σεμνότητας. Μέσω του Grace & Poise παρέχουμε μια πλατφόρμα ώστε τα κορίτσια να μπορούν να διδαχτούν κάτι τόσο όμορφο όσο το μπαλέτο», είχε αναφέρει.

Ειδήσεις σήμεραDie Welt: Γερμανικά χρήματα για τη «μίνι Τουρκία» του Ερντογάν στη ΣυρίαΠώς θα γίνει η αξιολόγηση για 160.000 εκπαιδευτικούς

Ο Πολάκης αποκάλυψε πότε… θα αποφασίσει εάν θα κάνει το εμβόλιο – Γεωργιάδης: Είναι ο εκπρόσωπος κατά του εμβολιασμού

Related posts

Οργή στο Πακιστάν μετά την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης ενός διπλωμάτη

times1

Οι «κλέφτρες των Rolex» που έχουν γίνει φόβος και τρόμος στη Νότια Αγγλία – Πώς ξαφρίζουν ηλικιωμένους

times1

Ισραήλ: Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών

times1

Σίδνεϊ: Ο στρατός της Αυστραλίας βγαίνει στους δρόμους για να τηρηθεί το lockdown

times1

Guardian: H Ελλάδα στέλνει αστυνομία στα νησιά για να ενισχύσει τους ελέγχους

times1

Ολλανδία: Στην… Ιθάκη του έφτασε επιτέλους το γιγαντιαίο πλοίο «Ever Given»

times1