30.2 C
Athens
August 1, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας για την αποτυχία στρατολόγησης νέων: Να τους ρωτήσουμε γιατί δεν οργανώνεστε στον ΣΥΡΙΖΑ και να μας γράψουν «γιατί είσαστε μαλ…»

Βίτσας-για-την-αποτυχία-στρατολόγησης-νέων:-Να-τους-ρωτήσουμε-γιατί-δεν-οργανώνεστε-στον-ΣΥΡΙΖΑ-και-να-μας-γράψουν-«γιατί-είσαστε-μαλ…»

Τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις του Δημήτρη Βίτσα, ανωτάτου και «ιστορικού» στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού, ειδικά για την απροθυμία των νέων να γίνουν μέλη του κόμματος, ανέδειξε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος μέσω του Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1.

Σε ηχητικό απόσπασμα, παρμένο πιθανότατα από chat στο Facebook μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας ακούγεται να καταθέτει τον προβληματισμό του, καθώς και μια ενδεχόμενη μέθοδο επίλυσης ενός ζητήματος το οποίο απασχολεί σοβαρά το τέως κυβερνών κόμμα.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπό τον Πάνο Καμμένο και κατόπιν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προτείνει να διενεργηθεί άτυπη σφυγμομέτρηση «σε ταβέρνες και στέκια του Μεταξουργείου», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Στα σημεία αυτά όπου συχνάζει η νεολαία -και target group προς ενεργό ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως θεωρεί ο κ. Βίτσας- θα πρέπει να μοιραστεί «ένα χαρτί». Με μία και μόνη ερώτηση: «Γιατί δεν οργανώνεστε στον ΣΥΡΙΖΑ;». Το πρόχειρο αυτό γκάλοπ είναι ζωτικής σημασίας για να προχωρήσει η στρατολόγηση καινούργιων μελών και η αναζωογόνηση του κόμματος με νέο αίμα. Είναι σαφές ότι αυτό πιστεύει ο κ. Βίτσας, ο οποίος δεν διστάζει να μοιραστεί με τη συνομιλήτριά του και την πρώτη εξήγηση που του έρχεται στο μυαλό, σαν απάντηση στο ως άνω θεμελιώδες και φλέγον ερώτημα. Και η απάντηση που σκέφτεται ο κ. Βίτσας είναι, απλά και ξάστερα, «γιατί είσαστε μ@λ@κες».

Όπως λέει ο κ. Βίτσας, ακόμη και αυτή η απάντηση θα ήταν χρήσιμη, διότι, έστω και δια της απογοητεύσεως για την ανταπόκριση που (δεν) έχει το κάλεσμα προς τη νεολαία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαγάγει κάτι θετικό. «Μια εμπειρία» κατά την έκφραση του κ. Βίτσα. Όπως και να έχει, στα λόγια του κ. Βίτσα διακρίνεται μια τάση προς αυτοκριτική -ή, έστω- ενσυναίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει «εκεί έξω».

Η κατά λέξη μεταγραφή του ηχητικού αποσπάσματος από τα Παραπολιτικά 90,1 έχει ως εξής:

«Εμείς αυτό που λέμε είναι γιατί δεν κάνει μια οργάνωση μελών, μια συζήτηση, έστω με αυτό το θέμα ή με ένα άλλο θέμα. Μεταξύ τους. Ούτε να ‘ρθει ο Βίτσας, ούτε να ‘ρθει ο Τσίπρας…

– Είναι αυτό που έλεγες για την αυτενέργεια…

– Μα, πας καμιά φορά σε μια οργάνωση και έχεις πλήρη συνείδηση ότι υπάρχουν εκεί 2-3 σύντροφοι που τα ξέρουν καλύτερα από σένα. Εσύ πας να τους κάνεις -επιτρέψτε μου να πω- το μάγκα, τώρα, τα ξέρεις και τα λοιπά- είναι αυτό που λέει ο Ρόγκας, ότι τέλος πάντων, μερικά πράγματα… αποκτάς και μια εμπειρία και τα κάνεις καλά, είναι όπως ένας… Να κάνει μία οργάνωση μία τέτοια κουβέντα. Να βγάλετε ένα χαρτί… Εκεί στο Μεταξουργείο υπάρχουνε πολύ ωραίες ταβέρνες και πολύ ωραία στέκια… Να βγάλετε ένα χαρτάκι να πάτε και να το δώσετε σε μερικούς νέους με μία ερώτηση, όχι ‘κανα κατεβατό, που να λέει ας πούμε ‘ρε παιδιά, γιατί δεν οργανώνεστε [σσ: στον ΣΥΡΙΖΑ]’; Και να σου γράψει ο άλλος ‘γιατί είσαστε μ@λ@κες. Γιατί αυτό -συγνώμη τώρα, μιλάμε και στο Facebook- για το ένα και για το άλλο. Να βγάλουμε και μια εμπειρία».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» – Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε

Στο «Visit Greece App» του ΕΟΤ οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

Related posts

Χαρδαλιάς: Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε μέτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος

times1

Μπούρας για πόθεν έσχες Πολάκη: «Από το 2015 έως το 2018 έκρυβε την ατομική επιχείρηση της συζύγου του»

times1

Παρών δηλώνει το ΚΙΝΑΛ για Ταμείο Ανάκαμψης: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

times1

ΝΔ: Νέο κρεσέντο χυδαιότητας από τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Θανάση Καρτερό

times1

Στην κινητή μονάδα εμβολιασμών στο Σπήλι Ρεθύμνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

times1

Μητσοτάκης: Ο Στέφανος Ντούσκος μάς γέμισε υπερηφάνεια

times1