Έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια από τότε που η Hyundai μας… έταξε ένα pickup. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2021 όμως για να έχουμε στα χέρια μας κάτι παραπάνω από μία υπόσχεση και αν οι φωτογραφίες είναι αντιπροσωπευτικές του τελικού προϊόντος, τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η αναμονή άξιζε. Η κορεατική εταιρία ισχυρίζεται δε, πως το Santa Cruz θα “θρυμματίσει τόσο την κατηγορία των SUV όσο και αυτή των pickup δημιουργώντας μία εντελώς νέα” όταν παρουσιαστεί επίσημα στις 15 Απριλίου.

Προς το παρόν δεν μοιράζεται μαζί μας πολλές πληροφορίες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου αλλά οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα pickup  που επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ολοκαίνουριο Tucson και αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κακό. Κατά τα άλλα, η Hyundai υπόσχεται “πανίσχυρα και αποδοτικά κινητήρια σύνολα” αλλά και το απαραίτητο σύστημα τετρακίνησης που θα περίμενε να βρει κάποιος σε ένα τέτοιο όχημα ενώ αναφορικά με το αμάξωμα, βλέπουμε μία σχετικά μικρή καρότσα και μία πρακτική crew cab διαμόρφωση που συμφωνεί με τους ισχυρισμούς της εταιρίας ότι το επερχόμενο μοντέλο δεν είναι ούτε ακριβώς pickup, ούτε ακριβώς SUV.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ακόμα άγνωστο αν το Hyundai Santa Cruz θα προστεθεί στην γκάμα της εταιρίας σε αγορές πέραν αυτής των Η.Π.Α. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στην Alabama αλλά δεν ξέρουμε αν θα κατασκευάζεται μόνο εκεί. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι δεν πρόκειται για κάποιο πρωταπριλιάτικο αστείο και ας περιμένουμε δύο εβδομάδες μέχρι την επίσημη παρουσίαση του Santa Cruz αν δεν είναι.