Η Lexus μπορεί να ξεκίνησε μόλις στον μακρύ δρόμο του εξηλεκτρισμού αλλά έχει σημασία το γεγονός ότι μένει πιστή στις αρχές της. Τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει τουλάχιστον 10 εξηλεκτρισμένα μοντέλα (με υβριδικά, plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα) αλλά δεν ξεχνά τον σημαντικό ρόλο που παίζει σε αυτή τη ζωή το συναίσθημα. Καλά τα νούμερα, οι μειωμένες εκπομπές ρύπων και η πολυτέλεια αλλά χρειάζεται και λίγη ένταση. Γι’ αυτό δηλώνει ότι μένει πιστή στα sports cars και ότι πρώτο της στη νέα εποχή θα έρθει γύρω στο 2025… φυσικά εξηλεκτρισμένο!

Ευτυχώς ή δυστυχώς, προτεραιότητα έχουν τα SUVs αφού το μερίδιο τους στην αγορά είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από αυτό των εξωτικών sports cars αλλά και αυτά έχουν την θέση τους στον προγραμματισμό της ιαπωνικής μάρκας, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής brand management της, Hiroo Togashi.

Ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να βρεθούμε στο μέλλον είναι αυτός των sports cars. Δεν μπορώ να αναφέρω λεπτομέρειες αλλά γύρω στο 2025 θα δουλεύουμε πάνω σε ένα τέτοιο μοντέλο για το μέλλον.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας. Προς το παρόν, εστιάζει σε μοντέλα που θα αυξήσουν τον όγκο παραγωγής και τα περιθώρια κέρδους της, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες. Δύο τομείς που καλύπτει σχεδόν απόλυτα το LF-Z concept που παρουσιάστηκε προ ημερών, με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Direct4 και το εντυπωσιακό σχήμα του.