Διαφορετικό θα είναι και το φετινό Πάσχα καθώς, όπως όλα δείχνουν, η Ανάσταση θα γίνει νωρίς και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία σε μπαλκόνια και αυλές εντός στενού οικογενειακού κύκλου εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19.

Πολλά σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι για τις ημέρες του Πάσχα, με την κυβέρνηση να καλείται να βρει τη χρυσή τομή, σε συνεννόηση με τους ειδικούς, μεταξύ της κοινωνικής καταπόνησης και των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πάντως, οι πιθανότητες για «Πάσχα στο χωριό» δεν συγκεντρώνουν τις τελευταίες ώρες πολλές πιθανότητες, υπό το βάρος και της ανησυχίας που προκαλούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες.

Τι θέλουν οι πολίτες

Στο ερώτημα δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Open «Πιστεύετε ότι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα», το 62% των πολιτών απαντά «ναι», το 29% «όχι» και 9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «Θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια με τη χρήση των self-test», το 65% απαντά ότι είναι σωστή, 24% λανθασμένη και 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 64% πιστεύει ότι οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης και το 20% ότι δεν επηρεάζονται.

Την ίδια ώρα το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, ενώ τέσσερις στους δέκα (40%) απαντούν ότι είναι.

Γράψτε το σχόλιό σας