Όταν έχεις σχεδιάσει και εξελίξει μία αρχιτεκτονική που μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν όλα τα στιλ αμαξώματος (εξαιρούνται τα μεγάλα SUV) θα ήταν… αμαρτία να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευελιξία. Το θέμα είναι να επιλέξεις προσεκτικά τις εκδόσεις που θα λανσάρεις στην αγορά ώστε να μην περιπλέξεις την παραγωγή και τα logistics χωρίς ουσιαστικό λόγο και η Porsche βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το σημείο, αξιολόγησης των πιθανών προσθηκών στην γκάμα της Taycan.

Έχοντας μόλις λανσάρει την Cross Turismo, η λογική λέει ότι μία πιο… φυσιολογική station wagon έκδοση χωρίς το “Gravel” mode, τα πλαστικά προστατευτικά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα είναι το επόμενο βήμα. Ακριβώς ότι είναι η Sport Turismo για την γκάμα της Panamera δηλαδή ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μία cabrio έκδοσης της Taycan. Η αφαίρεση της οροφής για την δημιουργία ενός ηλεκτρικού convertible είναι τεχνικά εφικτή αλλά πριν προχωρήσει ώστε από ιδέα, να πάρει σάρκα και οστά, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες αγοράς για να διαπιστώσει η γερμανική εταιρία αν υπάρχει ζήτηση.

Ζήτηση η οποία αδιαμφισβήτητα υπάρχει για μία “βασική”, τετρακίνητη έκδοση της Taycan, σαν αυτή που προσφέρεται στην Cross Turismo αλλά όπως αποκαλύπτει εκπρόσωπος της Porsche, δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση σχετικά. Τέλος, πιο δύσκολη είναι η περίπτωση της 3-θυρης Taycan παρότι η εταιρία είχε υπαινιχθεί στο παρελθόν ότι είναι κάτι που εξετάζεται. Με πιο απλά λόγια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά στην γκάμα της Taycan και σίγουρα θα δούμε να προστίθενται νέα μοντέλα στο μέλλον. Απλά δεν γνωρίζουμε την μορφή που θα πάρουν αυτά.