14.1 C
Athens
March 8, 2021
ΣΠΟΡ

Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ της χώρας

Τριτοβάθμια-εκπαίδευση:-Εξ-αποστάσεως-το-εαρινό-εξάμηνο-στα-ΑΕΙ-της-χώρας

Μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των Ειδικών, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την πραγματοποίηση του εαρινού εξαμήνου 2021 στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών μόνο με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να καθορισθούν σύμφωνα με αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

Σχετικά με τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις, το υπουργείο ενημέρωσε ότι θα ισχύσουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στο σύνολο της Επικράτειας».

Αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο: «Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Σημειώνεται ότι στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται η μετακίνηση με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

Όσον αφορά στη διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων, το υπουργείο ενημέρωσε ότι θα γίνει εκ νέου με κατ’ οίκον παράδοση. Οι δικαιούχοι φοιτητές που δεν υπέβαλαν σχετική δήλωση για τα συγγράμματα του χειμερινού εξαμήνου στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» στην προβλεπόμενη προθεσμία ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση εντός του εαρινού εξαμήνου.

Τέλος, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι λόγω των παρόντων επιδημιολογικών δεδομένων δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Η ΕΥΠ πλέον παρακολουθεί Viber και Whats App (pics)
  • Ο απίστευτος μονόλογος του Χρανιώτη για την Μενδώνη: «Όταν μας εξαπατούν αισθανόμαστε ηλίθιοι» (vid)
  • Survivor: Σοκαρισμένη η Μαριαλένα που είδε τον πρώην της και τη νυν του (vid)
  • Μπαλάσκας εναντίον Mad Clip: «Όταν περνάς κόκκινο είναι σαν να βγάζεις πιστόλι» (vids)

Related posts

Euroleague: Wild Card για την Ζενίτ και οι ειδικοί κανόνες για playoffs και Final 4

times1

Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών: «Η κυβέρνηση μας τοποθετεί απέναντι από τους πολίτες»

times1

Ο Λαπόρτα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Αλάμπα

times1

Premier League: Θέλουν να «σπρώξουν» την έναρξη της επόμενης σεζόν

times1

Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών στη Θεσσαλονίκη (vid)

times1

Φερέιρα: «Για να νικάς πρέπει να είσαι σε μεγάλες ομάδες» (vid)

times1

Leave a Comment