Μία δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλασσε η Nissan αφού έγινε γνωστό ότι το ανανεωμένο Navara που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2020 δεν πρόκειται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο της ιαπωνικής εταιρίας που δήλωσε:

Το νέο Navara δεν θα πωλείται στην Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το τρέχον ευρωπαϊκό Navara που παράγεται στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης.

Το Navara είναι ένα σημαντικό προϊόν και αυτό που πωλείται στην Ευρώπη καλύπτει τις απαιτήσεις των πελατών μας.

Αυτή είναι μία περίεργη απόφαση από πλευράς Nissan, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την άνθηση της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Γενικά είναι αμφίβολο πάντως το μέλλον του Navara, με την Nissan να έχει ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου στην ισπανική πόλη το 2022 ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ο αντικαταστάτης της τρέχουσας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι το Navara θα συνεχίσει την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά για κάποια χρόνια ακόμα, πρακτικά ίδιο με το αυτοκίνητο που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2014 τη στιγμή που ο ανταγωνισμός όχι μόνο εξελίσσεται αλλά ανοίγεται και σε ένα πιο… lifestyle αγοραστικό κοινό. Κρίμα, γιατί το ανανεωμένο Nissan Navara δεν είναι απλά πιο μοντέρνο και πιο “αγριεμένο” σχεδιαστικά, αλλά εξοπλίζεται με νέες τεχνολογίες και διαθέτει βελτιώσεις σε όλους τους τομείς.