Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα μερικές επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με το “Plan S” της με τις πιο σημαντικές να είναι αφενός το λανσάρισμα 7 νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2027 και αφετέρου, η χρήση βιώσιμων μεθόδων παραγωγής που ρίχνουν περισσότερο βάρος σε ανακυκλωμένα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρώτο από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη άνοιξη και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια E-GMP αρχιτεκτονική του group και θα παρέχει αυτονομία της τάξης των 480+ χιλιομέτρων, με χρόνους φόρτισης που δεν θα υπερβαίνουν τα 20 λεπτά.

Το μοντέλο είναι γνωστό στο εσωτερικό της εταιρίας ως “CV” αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ούτε με ποιο όνομα θα λανσαριστεί στην αγορά, ούτε σε ποια κατηγορία θα λανσαριστεί. Θα είναι το πρώτο πάντως που θα φορέσει το νέο σήμα της Kia ενώ θα μας δείξει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί τα επόμενα χρόνια η σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Σε κάθε περίπτωση και ενώ η φίρμα αρνείται να ονοματίσει τα μοντέλα της σε αυτό το σημείο, περιμένουμε ένα “διασκεδαστικό και πρακτικό MPV”, ένα “πανίσχυρο και δυναμικό crossover”, ένα “δυνατό και τολμηρό SUV”, ένα “μακρύ και κομψό sedan” και ένα μοντέλο με πιο σπορ χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων. Οπότε τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Kia περιλαμβάνουν κάτι για τον καθένα. Ακόμα και για τις επιχειρήσεις αφού ανάμεσα στις μελλοντικές παρουσιάσεις υπάρχουν αυτοκίνητα που απευθύνονται σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των logistics.

Όλα αυτά, ώστε να πετύχει τον στόχο ενός μεριδίου της τάξης του 6,6% στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πωλήσεις που θα φτάσουν τα 500.000 οχήματα μέχρι το 2026. Φιλόδοξοι στόχοι αλλά η Kia πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει μία ολοκληρωμένη και ελκυστική γκάμα.