4.4 C
Athens
January 18, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για την ανάπλαση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Τροπολογία-για-την-ανάπλαση-του-Εθνικού-Αρχαιολογικού-Μουσείου

Αλλαγές στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας εισάγει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στην Βουλή. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου παρουσιάζοντας την νέα ρύθμιση εξήγησε πως «αφορά θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας. Εισαγάγει «Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης» για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στις Υ.ΔΟΜ. των Δήμων με τις μεγάλες καθυστερήσεις και όχι μόνο καθυστερήσεις, αλλά και προβληματικές ερμηνείες, αντιφατικές μεταξύ των διαφόρων Υ.ΔΟΜ..

Τροποποιεί το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας σε δύο συγκεκριμένα σημεία.

Πρώτον για να προσθέσει στις ολοκληρωμένες μητροπολιτικές παρεμβάσεις και την ανάπλαση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και δεύτερον για να προβλέψει ένα Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στον παράκτιο χώρο. Το προβλέπει και το σημερινό Ρυθμιστικό, αλλά με διαφορετική ονομασία, άρα, απλώς, τροποποιούμε την ονομασία.

Με ένα άλλο άρθρο προβλέπεται η προσωρινή χωροθέτηση σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων από Δήμους. Για τους γνωστούς προβληματικούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε και πάλι δεν προλαβαίνω να αναπτύξω.

Υπάρχουν ρυθμίσεις για το Κτηματολόγιο, κυρίως, οι οποίες επιδιώκουν να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής των ηλεκτρονικών διαδικασιών. Υπάρχει ένα άρθρο με το οποίο διευκολύνεται η κατάσταση δομών, υπηρεσιών υποδοχής και ταυτοποίησης σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Υπάρχουν παρατάσεις πολεοδομικών προθεσμιών, λόγω του COVID και υπάρχει και ένα άλλο άρθρο, μέσω του οποίου εγκρίνονται οι μελέτες από τρία Υπουργεία, οι οποίες εκπονούνται και εδώ για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», την Ελευσίνα».

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση: 

«- Εντάσσεται στο πρόγραμμα ειδικών παρεμβάσεων Μητροπολιτικού χαρακτήρα για την Αττική και ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η ανάπλαση της περιβάλλουσας περιοχής


– Επιτρέπεται η επέκταση κλειστών υπόγειων χώρων στάθμευσης

– Προβλέπεται η έγκριση θέσεων για την προσωρινή λειτουργία εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας όπως Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ειδικά για την Αθήνα προσδιορίζεται χώρος στο Αιγάλεω


– Παρατείνεται για την χρονική περίοδο 2021 – 2023 η διάρκεια του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για το κέντρο της Αθήνας


– Ορίζεται ότι οι αρμοδιότητες της έγκρισης των υψομετρικών μελετών οδών για τις οικοδομικές εργασίες που θα εκτελεστούν εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά ασκούνται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών


– Επιτρέπεται η δημιουργία ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας στις ζώνες ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά»

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιχείρηση Πανάκεια στη Βρετανία: Η λίστα με τα 50 νοσοκομεία που θα διανεμηθεί το εμβόλιο της Pfizer

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο -–.gr

Related posts

Στην Άγκυρα ο Γερμανός ΥΠΕΞ με το νου στις διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας

times1

Στο τραπέζι το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό

times1

Ο Σταϊκούρας άκουσε καταγγελίες πολιτών στην τηλεόραση και τους πήρε τηλέφωνο

times1

Την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε η Σακελλαροπούλου

times1

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Oι δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές

times1

Αυγενάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Όποια Σοφία έχει παρόμοιο περιστατικό να βοηθήσει, να μιλήσει

times1