Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την… αναβίωση του Honda S2000. Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να καταλάβουμε αν μιλάμε όντως για φήμες που έχουν βάση ή απλά για τον ευσεβή πόθο ορισμένων που πιστεύουν ότι αν ανακινήσουν το θέμα θα αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Όπως και να έχει, κοντεύουμε στο τέλος του 2020, μίας εφιαλτικής χρονιάς από όπου κι αν το πιάσεις και χρειαζόμαστε λίγη αισιοδοξία, οπότε ας αφεθούμε σε αυτή την δίνη που ονομάζεται “νέο S2000”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes λοιπόν, που επικαλείται πηγές κοντά στην ιαπωνική εταιρία, το τμήμα marketing εξετάζει σοβαρά το λανσάρισμα ενός νέου S2000 για τον εορτασμό της 25ης επετείου από το ντεμπούτο του πρώτου. Αυτό θα τοποθετούσε την αποκάλυψη του νέου ανοιχτού sportscar κάποια στιγμή εντός του 2024 ενώ υπάρχουν και κάποιες σκέψεις αναφορικά με τα μηχανικά του φημολογούμενου μοντέλου. Λέγεται ότι η Honda θα χρησιμοποιήσει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου δίλιτρου βενζινοκινητήρα που βρίσκουμε στο Civic Type R, με την ιπποδύναμη του αυξημένη στα 350 άλογα περίπου – όχι ιδιαίτερα υψηλό νούμερο για ένα σύνολο που ήδη παράγει 320 ίππους. Να θυμίσουμε πάντως ότι το πρώτο, το αυθεντικό S2000 εξοπλιζόταν με έναν δίλιτρο-διαμάντι που στρόφαρε μέχρι τις 9.000+ σ.α.λ. και προσέφερε 240 ίππους σε όποιον είχε το θάρρος και το θράσος να το απαιτήσει!

Κατά τα άλλα, οι κλασικές αναλογίες θα διατηρηθούν, όπως και το old-school 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο αλλά για το αμάξωμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ελαφριά υλικά όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα για να κρατηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανενός είδους επίσημη επιβεβαίωση για την ύπαρξη ενός πλάνου αναβίωσης του εμβληματικού roadster και ακόμα και να υπήρχε ένα τέτοιο πλάνο, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν και κατά πόσο το επηρέασε η πανδημία. Μπορούμε όμως να ελπίζουμε…