6.9 C
Athens
January 15, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Πολιτικό Κίνημα το «ΠΡΑΤΤΩ» – Συνεργασία με «όλη την Αριστερά»

Κοτζιάς:-Πολιτικό-Κίνημα-το-«ΠΡΑΤΤΩ»-–-Συνεργασία-με-«όλη-την-Αριστερά»

Την μετεξέλιξη του «ΠΡΑΤΤΩ» σε Πολιτικό Κίνημα, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ο Πρόεδρος του, Νίκος Κοτζιάς. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε από χθες στο twitter τη σχετική πρωτοβουλία, αναφέροντας:

«Αύριο, Δευτέρα 23.11.2020 στις 12 το μεσημέρι, το Πράττω δίνει στη δημοσιότητα κείμενά του για το τι είναι και τι θέλει, ποιοι είναι οι στόχοι του καθώς και προγραμματική πρόταση συζήτησης προς όλη την αριστερά για τη μεγάλη δημοκρατική συμπαράταξη που είναι αναγκαία για τη χώρα, ή θα αφήσουμε να στηρίζουν, όπως η ΝΔ, το σύστημα εξυπηρέτησης των λίγων που αδιαφορούν και οδηγούν τη χώρα σε παρακμή ή θα σώσουμε τη χώρα από συρρίκνωση και διεθνή υποβάθμιση διαλύοντας τα συστήματα άνομων συμφερόντων. Ας το καταλάβουν και όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τις ρήξεις».

Αύριο, Δευτέρα 23.11.2020 στις 12 το μεσημέρι, το Πράττω δίνει στη δημοσιότητα κείμενά του για το τι είναι και τι θέλει, ποιοι είναι οι στόχοι τυ καθώς και προγραμματικη πρόταση συζήτησης προς όλη την αριστερά για τη μεγάλη δημοκρατική συμπαραταξη που είναι αναγκαία για τη χώρα

— Nikos Kotzias (@NikosKotzias) November 22, 2020


ή θα αφήσουμε να στηρίζουν, όπως η ΝΔ, το σύστημα εξυπηρέτησης των λίγων που αδιαφορούν και οδηγούν τη χώρα σε παρακμή ή θα σώσουμε τη χώρα από συρρίκνωση και διεθνή υποβάθμιση διαλύοντας τα συστήματα άνομων συμφερόντων. Ας το καταλάβουν και όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τις ρήξεις

— Nikos Kotzias (@NikosKotzias) November 20, 2020

Υπό αυτό το πρίσμα, «η απόφαση και οι προτάσεις του ΠΡΑΤΤΩ αποτελούν άμεση απάντηση στην ανάγκη αναστροφής της πορείας της Ελλάδας προς τη συρρίκνωση (ΑΕΠ, δημογραφικά, βιομηχανική και πρωτογενή παραγωγή, υπερχρέωση, διεθνή υποβάθμιση) και την όξυνση της πολύπλευρης κρίσης που τη διαπερνά. Είναι μια έκκληση, η χώρα να σταματήσει με το κουτσομπολιό και την μικροπολιτική, με προσωπικές διαμάχες και προσβολές και να ασχοληθεί με τα μεγάλα της προβλήματα και το μέλλον. Να συγκροτήσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και παρρησία ένα όραμα, ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα για ν’ αλλάξει ριζικά ο τρόπος παραγωγής στη χώρα, ο τρόπος σκέψης που κυριαρχεί και να διαμορφωθεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας» αναφέρει σχετικά το Πράττω, στην πρώτη του ανακοίνωση ως πολιτικό κόμμα, με επικεφαλής τον κ. Κοτζιά.

Παράλληλα, «η υλοποίηση αυτών των προτάσεων απαιτούν δημοκρατικό διάλογο, συνεργασίες και πρακτική δημοκρατική συμπαράταξη των δυνάμεων της προόδου και του πατριωτισμού», σημειώνει, προτείνοντας:

· Προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης

· Ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα

· Εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση

· Διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης

· Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας: Κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ στην Aegean – Δικαίωμα προαίρεσης για αγορά μετοχών από Δημόσιο

Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε ‘σκύλους’ που θα μας φτιάξουν πυρηνικούς πυραύλους»

Pfizer: Σε δυο με τρεις εβδομάδες η ετυμηγορία του FDA για το εμβόλιο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο -–.gr

Related posts

Ξεπέρασε τον εαυτό της η Τουρκία: Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις μέχρι τον… Δεκέμβριο

times1

Διμερής συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

times1

Tσαβούσογλου: Χωρίς τις απαιτήσεις μας στο τραπέζι, οι διερευνητικές δεν έχουν νόημα

times1

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας

times1

Φίλης: Η αύξηση του προστίμου στα 500€ πρέπει να ανακληθεί

times1

Νίκος Δένδιας: Διαβήματα για την παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών κοντά στα Ίμια από την τουρκική Ακτοφυλακή

times1