Δεν υπάρχει τρόπος για καμία εταιρία να αποφύγει την… λαίλαπα του εξηλεκτρισμού. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και θα κερδίζει έδαφος όσο περνά ο καιρός και οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν συμβιβαστεί με αυτό το γεγονός και κοιτάνε πώς θα εκμεταλλευτούν την τεχνολογία με τον βέλτιστο τρόπο για το δικό τους όφελος. Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές είναι φυσικά και η Jeep, που μέσω του επικεφαλής της, Christian Meunier, δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλει να είναι “η πιο πράσινη SUV μάρκα στον κόσμο”. Όχι όμως για τον λόγο που φαντάζεσαι.

Η μείωση των εκπομπών ρύπων είναι ένα αδιαμφισβήτητο όφελος αλλά δεν είναι αυτή που καθοδηγεί την επιθυμία της Jeep. Ο Meunier τόνισε ότι η υψηλή ροπή των εξηλεκτρισμένων συνόλων ταιριάζει γάντι στις εκτός δρόμου δυνατότητες των SUVs, συμπληρώνοντας ότι το Wrangler 4xe πρόσφατα διέσχισε το περιβόητο Rubicon Trail στη Sierra Nevada χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια!

Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε το προϊόν μας το πιο ικανό και το πιο συναρπαστικό Jeep. Η επιπλέον ροπή, η οδήγηση με ησυχία και η επιπλέον επιτάχυνση και ροπή, αποτελούν ένα ιδανικό ταίριασμα. Η Jeep και ο εξηλεκτρισμός είναι γραφτό να είναι μαζί. Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε η πιο πράσινη μάρκα SUV στον κόσμο.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου θα παίξει η συγχώνευση της Fiat Chrysler με το PSA Group. Μία συγχώνευση που δημιουργεί νέες προοπτικές για συνέργειες τόσο στον τομέα των αρχιτεκτονικών, όσο και σε αυτόν των κινητήριων συνόλων, για μείωση του κόστους και για την παραγωγή. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το πλάνο της Jeep να υλοποιείται συνολικά και ο κορονοϊός δεν βοηθά καθόλου τον προγραμματισμό των εταιριών.