Το Ford Mondeo συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία για μία ακόμα χρονιά όσο περιμένουμε από την αμερικανική εταιρία να αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον με το μοναδικό sedan που έχει απομείνει στην γκάμα της. Συνεχίζει όμως με μία πολύ σημαντική αλλαγή καθώς για το 2021, οι υποψήφιοι αγοραστές δεν θα έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά στον βενζινοκινητήρα με τον οποίο θα εξοπλίζεται το ολοκαίνουριο Mondeo τους.

Η Ford κρατάει ως μοναδική επιλογή για κάποιον που επιθυμεί κινητήρα βενζίνης το Mondeo Hybrid που εξοπλίζεται με έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία 1,4 kWh. Ο 1500άρης EcoBoost δεν είναι πλέον διαθέσιμος καθώς ακολούθησε τον δρόμο του δίλιτρου EcoBoost που καταργήθηκε με το facelift του Mondeo πέρυσι. Το μοναδικό βενζινοκίνητο Mondeo λοιπόν, είναι το Hybrid το οποίο προσφέρεται τόσο ως sedan όσο και ως station wagon και παρουσιάζεται από την αμερικανική εταιρία ως “μία από τις επιλογές που θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να κάνουν την μετάβαση στον εξηλεκτρισμό με αυτοπεποίθηση”.

Όποιος δεν είναι έτοιμος να κάνει το βήμα στον εξηλεκτρισμό, η μοναδική εναλλακτική που υπάρχει στην γκάμα του Mondeo είναι ο δίλιτρος EcoBlue πετρελαιοκινητήρας που στην έκδοση με τα 150 άλογα, καταναλώνει κατά μέσο όρο 4,4 λίτρα καυσίμου και εκπέμπει 116 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Η τολμηρή απόφαση της Ford να προσφέρει μόνο το πετρελαιοκίνητο και το υβριδικό Mondeo, στηρίζεται πάντως στα δεδομένα καθώς είδε ότι οι πωλήσεις του Mondeo Hybrid αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικών πωλήσεων του μεσαίου sedan, με ανοδικές τάσεις μάλιστα.