Η Ford ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Transit στις 12 Νοεμβρίου με στόχο να το λανσάρει στην αγορά πριν το τέλος του έτους. Η αμερικανική εταιρία δεν ανακοίνωσε σε αυτό το σημείο περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο, αλλά σε μία αναπτυσσόμενη και ήδη, άκρως ανταγωνιστική κατηγορία ηλεκτρικών vans που περιλαμβάνει τα Peugeot e-Expert, Citroen e-Dispatch, Opel Vivaro-e, Fiat e-Ducato και Mercedes-Benz eVito, το Ford e-Transit θα πρέπει να προσφέρει αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων και τους ίδιους χώρους με την “συμβατική” έκδοση.

We’re electrifying the future for business. The zero-emission all-electric #Ford E-Transit, coming soon. Learn more 12.11.20. #EV pic.twitter.com/KqsjoGQcO5

— Ford Europe (@FordEu) October 29, 2020

Από την σκοτεινή εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται πως το eTransit δεν διαφέρει σε σύγκριση με το Transit με το κοντό μεταξόνιο που μάλλον σημαίνει πως η Ford τροποποίησε την υπάρχουσα πλατφόρμα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές. Από εκεί και πέρα βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις αισθητικού χαρακτήρα με λεπτομέρειες που θα τονίζουν την διαφορετικότητα της εν λόγω έκδοσης, όπως το κάλυμμα των αεραγωγών, η προσθήκη της θύρας φόρτισης και τουλάχιστον μία νέα οθόνη στο εσωτερικό, όπου θα προβάλλονται οι απαραίτητες πληροφορίες. Περισσότερα σε περίπου 2 εβδομάδες, οπότε και το νέο, ηλεκτρικό Transit θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.