Από τα μέσα του 2019 οπότε η Ford παρουσίασε το νέο Puma, το “ταπεινό” EcoSport πέρασε στο περιθώριο. Λογικό, καθώς το Puma είναι νεότερο και πιο εντυπωσιακό εμφανισιακά αλλά ταυτόχρονα και άδικο δεδομένων των δυνατοτήτων του μικρού crossover της αμερικανικής εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση, η Ford μάλλον το γνωρίζει αυτό και ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό την προσθήκη της Active έκδοσης στην γκάμα του EcoSport. Μία έκδοση που είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί επίσημα στις 6 Νοεμβρίου αλλά όπως συνηθίζεται την εποχή του διαδικτύου, διέρρευσε νωρίτερα και έχουμε την ευκαιρία να το δούμε, πριν μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό.

Οι φωτογραφίες που βρήκαν τον δρόμο τους για την οθόνη σου, δείχνουν ακριβώς αυτό που περιμέναμε όταν μάθαμε για πρώτη φορά για το EcoSport Active. Δείχνουν μία έκδοση με πλαστικά προστατευτικά σε μαύρο χρώμα, “ψευδο-προστατευτικά” στο κάτω μέρος του εμπρός και του πίσω προφυλακτήρα και νέες ζάντες ελαφρού κράματος, συν την διχρωμία που φέρνει το βάψιμο της οροφής και των καθρεπτών σε μαύρο χρώμα.

Καθώς η πηγή της διαρροής είναι ένα ισπανικό site, μαθαίνουμε επίσης ότι το EcoSport Active θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τον 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα των 125 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο το οποίο στέλνει την ισχύ στους τροχούς του εμπρός άξονα. Μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα όμως, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το ίδιο θα ισχύει και για την χώρα μας. Κατά τα άλλα, αναφέρεται ότι η νέα έκδοση του EcoSport θα έρχεται με πλούσιο εξοπλισμό και η τιμή του θα ξεκινά από τα €24.100 – στην Ισπανία! Ας μείνουμε λοιπόν στις εικόνες και ας περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια ώστε να μάθουμε και όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες.