22.8 C
Athens
October 26, 2020
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Mini Moke. Το θυμάστε; Το επιθυμήσατε; Αποκτήστε το!!

mini-moke.-Το-θυμάστε;-Το-επιθυμήσατε;-Αποκτήστε-το!!

Μπορείς να το χαρακτηρίσεις ακόμη και θρύλο.  Εντάξει, η λέξη είναι βαριά και δεν την λες εύκολα, αλλά πάλι θρύλος δεν είναι μόνο αγώνες, πρωταθλήματα και πωλήσεις αλλά και εκείνο το αυτοκίνητο που αγαπήθηκε με τον δικό του τρόπο, καθώς είχε όλα τα «διαπιστευτήρια» για να περάσει στα σαλόνια του life style της εποχής του και όχι μόνο καθώς ακόμη και σήμερα είναι αρκετοί αυτοί που θα το αγόραζαν ευχαρίστως.

Οι τίτλοι του

Σαν όνομα ίσως δεν ήταν αρκετά γνωστό στους πολλούς αλλά και αυτοί ακόμη με μία καλή περιγραφή καταλάβαιναν σε ποιο αναφερόμαστε. Ποιοι ήταν οι τίτλοι του; Το πλήρες του όνομα ήταν Mini Moke που αμέσως παραπέμπει στον δικό μας Αλέξανδρο Ισιγώνη, τον Sir (για να μην ξεχνιόμαστε) που δημιούργησε το Mini και λίγο αργότερα το Moke. Γοητεύτηκαν από το μοναδικό του στυλ και την προσωπικότητα οι Beatles, Beach Boys αλλά και η Μπριζίτ Μπαρντό και έζησαν μαζί του ενώ έκανε και κινηματογραφική καριέρα και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο αφού εμφανίστηκε σε τέσσερις ταινίες του James Bond.  Δηλαδή…My name Moke. Mini Moke!!

Θα πήγαινε στο στρατό

Η αρχική σκέψη ήταν η δημιουργία ενός ελαφρού οχήματος για τον στρατό με ευελιξία αλλά η μικρή ισχύς του κινητήρα και η μικρή απόσταση από το έδαφος όπως και οι μικροί τροχοί του στέρησαν την ευκαιρία της στρατιωτικής σταδιοδρομίας. Το κέρδισαν όμως οι παραλίες του κόσμου και όλα τα τότε ακριβά θέρετρα καθώς ήταν περίπου υποχρεωτικό να έχουν για βόλτες των ενοίκων στις διάσημες ακτές και παραλίες, σε Ευρώπη, Καραϊβική, Ασία και Αυστραλία με την παραγωγή του να γίνεται σε πέντε χώρες και το ίδιο να κάνει βόλτες σε Ταϊλάνδη,  Ντουμπάι, Αίγυπτο, Σρι Λάνκα,  Σεϋχέλλες και  Μαλδίβες. . Αδιάβροχα καθίσματα, χωρίς οροφή αλλά με πανέμορφη τέντα, χωρίς πόρτες, φυσικά χωρίς κλιματισμό ήταν η επιτομή της διασκέδασης.

56 αυτοκίνητα για 56 χρόνια

Το Moke εμφανίστηκε στους δρόμους της Αγγλίας το 1964 δηλαδή πριν 56 χρόνια και τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να εμφανιστεί το καινούργιο. Ο τίτλος ιδιοκτησίας πέρασε από πολλά χέρια μεταξύ αυτών και της BMW (Mini γαρ) μέχρι και της Ιταλικής Cagiva η οποία μάλιστα το ονόμαζε μόνο Moke διότι δεν είχε αγοράσει το Mini. Όλα αυτά τελείωσαν το 2015 όταν ομάδα Βρετανών επιχειρηματιών απέκτησαν τα δικαιώματα του πλήρους τίτλου και ετοιμάζεται να βγάλει την νέα του έκδοση, για την μεγάλη επιστροφή.

Η αρχή θα γίνει σε μία περιορισμένη έκδοση αυστηρά σε 56 αυτοκίνητα για τα 56 χρόνια με παραγωγή αποκλειστικά στην Αγγλία και με το καθένα σε 14 χρώματα. Φυσικά παράλληλα ετοιμάζεται και η κλασική έκδοση για όλους…

Related posts

Η Hyundai δοκιμάζει το Kona N στην πίστα.

times1

Η Ford δεν πρόκειται να λανσάρει την Lincoln στην Ευρώπη.

times1

Renault. Εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα των υβριδικών μοντέλων της

times1

Renault. Εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα των υβριδικών μοντέλων της

times1

Skoda Enyaq iV. Διαθέσιμο σε δελεαστική τιμή

times1

Η Γαλλία “τιμωρεί” με έναν νέο φόρο τα βαριά αυτοκίνητα!

times1

Leave a Comment