Πολλά μπορείς να πεις για τον Elon Musk αλλά ο άνθρωπος ξέρει να παίζει τα media στα δάχτυλα του! Ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές αγωνίζονται για να φτάσουν την Tesla (με μικτά αποτελέσματα) αυτή υψώνει περαιτέρω τον πήχη λανσάροντας την κορυφαία εκδοχή της ναυαρχίδας της και ταυτόχρονα, το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο! Ο λόγος για το Model S Plaid που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της “Battery Day” και προκαλεί ρίγη στον ανταγωνισμό.

Η Plaid έκδοση του Model S κάνει χρήση 3 ηλεκτροκινητήρων οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά περισσότερα από 1.100 άλογα και εκτοξεύουν το μεγάλο, ηλεκτρικό sedan στα 96 km/h σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και το επιταχύνουν μέχρι την τελική ταχύτητα των 322 km/h. Αυτά τα νούμερα καθιστούν το Model S Plaid το ταχύτερο αλλά και το ισχυρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο αλλά τα καλά νέα (και τα εντυπωσιακά νούμερα) δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με την Tesla, το μοντέλο θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 837 χιλιομέτρων και θα ολοκληρώνει το σπριντ των 400 μέτρων σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, ο Elon Musk όχι απλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας προσπάθειας για ρεκόρ γύρου στην “Πράσινη Κόλαση” που είναι το Nurburgring, αλλά δήλωσε ότι στόχος είναι το απόλυτο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής και όχι μονάχα αυτό που αφορά σε ηλεκτρικά οχήματα!

Προς το παρόν, αυτές είναι οι μοναδικές πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας καθώς η Tesla δεν έδωσε στη δημοσιότητα ούτε καν φωτογραφίες του μοντέλου που αναμένεται να εφοδιάζεται με ένα επιθετικό bodykit για να ταιριάζει στις δυνατότητες του. Αυτό που έχουμε, είναι ένα video που δείχνει το Tesla Model S Plaid να “γράφει” 1:30,30 στην Laguna Seca (χρόνος ήδη χαμηλότερος από πολλά sports cars) και η τιμή του, που ξεκινά από τα $139.000! Δες το σύντομο video, δες πώς ανεβαίνουν τα μίλια ανά ώρα, όχι km/h, και πες μου ότι η τιμή του δεν είναι εξαιρετική γι’ αυτά που υπόσχεται!