Η Polestar συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της και έπειτα από το εντυπωσιακό coupe “1” και το πιο πρακτικό crossover “2”, είναι απολύτως έτοιμη να περάσει στην παραγωγή το 4-θέσιο πρωτότυπο που παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο. Το Precept κατάφερε άμα τη εμφανίσει να κερδίσει το κοινό με το design του και τις προοπτικές που και ενώ αρχικά επικρατούσε η άποψη που έλεγε ότι κάποια από τα χαρακτηριστικά του θα χρησιμοποιούνταν στον σχεδιασμό του επερχόμενου Polestar 3 SUV αλλά και ενός μελλοντικού sedan, η σουηδική εταιρία αποφάσισε να το περάσει στην παραγωγή όπως είναι.

Σύμφωνα με την Polestar, η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει πάνω στην εξέλιξη του πρωτοποριακού Precept και περισσότεροι από 130 άνθρωποι δουλεύουν πάνω στο project αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια πριν θεωρηθεί έτοιμο για παραγωγή εξαιτίας της δουλειάς που απαιτείται για να εξασφαλιστεί ότι τα υλικά που είδαμε να χρησιμοποιούνται στο concept και μερικά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μπορούν να παραχθούν σε μεγάλους όγκους παραγωγής… ή τουλάχιστον ότι θεωρεί η Polestar τέτοιους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Precept θα κατασκευαστεί σε μία νέα μονάδα στην Κίνα – ένα εργοστάσιο που όχι μόνο θα είναι carbon-neutral αλλά θα ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο την ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου στο περιβάλλον.

Να θυμίσουμε ότι το Precept είναι ένα μεγάλο, 4-θέσιο fastback με μεταξόνιο που αγγίζει τα 3,5 μέτρα ώστε να υπάρχει άπλετος χώρος τόσο για τους επιβάτες όσο και τις μπαταρίες στο πάτωμα του αυτοκινήτου.  Ο σχεδιασμός του ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την αεροδυναμική ενώ σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του διαδραματίζουν τόσο τα ανθρακονήματα όσο και κάποια άλλα βιώσιμα, συνθετικά υλικά όπως τα πλαστικά από ανακυκλωμένα PET μπουκάλια, το λινάρι, τα δίχτυα ψαρέματος κ.ά. που εκτός από την “πράσινη” λογική τους, μειώνουν το βάρος έως και κατά 50% σε σύγκριση με πιο… παραδοσιακά υλικά. Προς το παρόν πάντως, η Polestar δεν έχει ανακοινώσει οτιδήποτε έχει να κάνει με το κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς είναι πολύ νωρίς στην εξέλιξη του. Το μόνο που δηλώνει είναι πως πρόκειται για ένα “κορυφαίο, exclusive” όχημα, με ότι συνεπάγεται αυτό!