Ακόμα και στην εργοστασιακή του μορφή, το Suzuki Jimny δεν φοβάται να δείξει την αγάπη του για… περασμένες εποχές. Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τα ρετρό μονοπάτια που άνοιξαν οχήματα προηγούμενων δεκαετιών και αυτή η απόφαση της ιαπωνικής εταιρίας βρήκε συμμάχους σε διάφορους βελτιωτικούς οίκους που συνειδητοποίησαν ότι με κάποιες αλλαγές, το Jimny μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν αξιόλογο “κλώνο” διάφορων κλασικών off-roaders. Πάρε για παράδειγμα το ολοκληρωμένο kit της Damd που κάνει το μικρό SUV να μοιάζει σαν ένα μικρό Land Rover Defender.

Το μοντέλο ονομάζεται “Little D” και το kit περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέο καπό, διαφορετική γρίλια, νέα φτερά, 5 ζάντες Dean Cross Country ή APIO Wild Boar SR και φυσικά, τα απαραίτητα σήματα. Η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει το πακέτο να ξεχωρίζει ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι τα σήματα που παρέχονται έχουν σχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν οσο το δυνατόν πιο αυθεντικά, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην όλη… εμπειρία. Ο βελτιωτικός οίκος έβαλε το χεράκι του και στο εσωτερικό, προσφέροντας νέα καλύμματα για τα καθίσματα. Γενικά, μονάχα τα μηχανικά του Jimny έχουν παραμείνει απολύτως εργοστασιακά, οπότε θα πρέπει να είσαι ικανοποιημένος με τον 1500άρη βενζινοκινητήρα των 100 ίππων και τις εκτός δρόμου δυνατότητες που προσφέρει σε standard μορφή το μικρό ιαπωνικό εκτός δρόμου όχημα.

Δυστυχώς όμως, όλα αυτά δεν έρχονται δωρεάν καθώς σύμφωνα με την Damd, το ολοκληρωμένο kit κοστίζει άβαφο περίπου €3.600-4.000 με την τρέχουσα ισοτιμία, ανάλογα με τις ζάντες που θα επιλέξει ο πελάτης. Φυσικά, κάθε μέρος του πακέτου προσφέρεται και μεμονωμένα με το ανάλογο αντίτιμο.