26.1 C
Athens
August 10, 2020
ΣΠΟΡ

Τρεις ερωτήσεις και απαντήσεις για τα δελτία υγείας

Τρεις-ερωτήσεις-και-απαντήσεις-για-τα-δελτία-υγείας

Μετά το φιάσκο με τα μη θεωρημένα δελτία υγείας του ΠΑΟΚ, προκύπτουν κάποια ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

1)Ποιες είναι οι πιθανές κυρώσεις για την ομάδα του ΠΑΟΚ;

Με τη βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) να είναι ρευστή και τη θέση στα εν δυνάμει χρυσοφόρα προκριματικά του Champions League να διακυβεύεται, το ερώτημα που απασχολεί τους φιλάθλους και των δύο ομάδων αφορά τις πιθανές κυρώσεις κατά του ΠΑΟΚ και πώς αυτές θα επηρεάσουν την τελική βαθμολογική κατάταξη. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος αναφορικά με το ζήτημα. Όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 23 παράγραφος 6 «Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή λόγω υπαιτιότητας μίας ομάδας, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3, της αφαιρούνται 3 (τρεις) βαθμοί (…). Επομένως, σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποφασίσει να ασκήσει ένσταση και γίνει δεκτή, η βαθμολογία των PlayOff πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση καθώς ο ΠΑΟΚ θα χάσει τον έναν βαθμό που κέρδισε από το μεταξύ τους παιχνίδι και θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, γεγονός που θα καταστήσει την βαθμολογική διαφορά που θα προκύψει μεταξύ τους αγεφύρωτη κατά την τελευταία αγωνιστική των Playoffs.

2)Μπορεί κάποιος από τους προηγούμενους αντιπάλους του ΠΑΟΚ να κάνει ένσταση;

Τα δελτία υγείας των δώδεκα ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ (Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Τζόλης, Άκπομ, Μάτος, Μιχάι, Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Λημνιός και Στοχ) ήταν ληγμένα από τις 30 Ιουνίου 2020. Επομένως, ευλόγως θα ερωτηθεί κανείς αν δικαίωμα ένστασης για τα ληγμένα δελτία έχουν οι προηγούμενοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στους αγώνες που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου (ΟΦΗ), 8 Ιουλίου (Παναθηναϊκός) και 12 Ιουλίου (Ολυμπιακός). Στο άρθρο 23 παράγραφος 4 εδάφιο α αναφέρεται ρητά ότι «οι ενστάσεις υποβάλλονται στη διοργανώτρια με υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής τους, μέσα σε 2 (δύο) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Επομένως, κανένας από τους προηγούμενους αντιπάλους του ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση εφόσον δεν διαπίστωσε έγκαιρα την παράβαση του αντιπάλου του. Το δικαίωμα ένστασης το έχει μόνο η ΑΕΚ, και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

3)Κινδυνεύουν οι διαιτητές των προηγούμενων παιχνιδιών με τιμωρία;

Οι ομάδες μπορεί μετά την πάροδο δύο εργάσιμων ημερών από το παιχνίδι να χάνουν το δικαίωμα τους να ασκήσουν ένσταση, οι διαιτητές των προηγούμενων παιχνιδιών παρόλα αυτά δεν θα βρεθούν στο απυρόβλητο βάσει των όσων προβλέπουν οι διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου. Αναλυτικότερα, οι διαιτητές Μάρκο Ντι Μπέλο (διηύθηνε τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 15 Ιουλίου), Στέφανος Κουμπαράκης από τη Θράκη (διηύθηνε τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ στις 4 Ιουλίου 2020), Νταμίρ Σκόμινα (διηύθηνε τον αγώνα με τον ΠΑΟ στις 8 Ιουλίου 2020) και Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα (διηύθηνε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 12 Ιουλίου 2020) κινδυνεύουν με ποινές απαγόρευσης. Πιο συγκεκριμένα, ο ΚΑΠ αναφέρει στο εδάφιο γ της παραγράφου 3 του άρθρου 18 ότι «σε περιπτώσεις παράβασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για 3 (τρεις) τουλάχιστον μήνες».

*Για την υπογραφή: Κάτι μαγικό

Related posts

Παναθηναϊκός : Ιωαννίδης τετραετίας τη Δευτέρα

times1

ΠΑΟΚ : Παίρνει τον αρχηγό της Ντιναμό Τιφλίδας, Νίκα Νινούα

times1

Ξάνθη : Περιφερειάρχης και Δήμαρχος γνωρίζουν τον νέο Καλπαζίδη

times1

Νάγκελσμαν : «Ο Σιμεόνε έχει την ικανότητα να… υπνωτίζει τους ανθρώπους»

times1

Μπάλντοκ: «Περιμένω να τελειώσουν τα γραφειοκρατικά για να παίξω στην Εθνική Ελλάδας»

times1

Ατρόμητος : Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία

times1

Leave a Comment