Δύο εταιρίες που βρίσκονται στο προσκήνιο για το πώς προσεγγίζουν τα ίδια ζητήματα παρότι δραστηριοποιούνται σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες ανακοίνωσαν με τον πλέον αινιγματικό τρόπο την συνεργασία τους. Ο λόγος για την Koenigsegg και την Polestar που με δύο φωτογραφίες στο Instagram, μία από κάθε μάρκα, έκαναν γνωστό στον κόσμο ότι “κάτι συναρπαστικό έρχεται σύντομα”. Οι φωτογραφίες δείχνουν το εμπρός και το πίσω μέρος της Koenigsegg Gemera και του Polestar Precept concept αλλά οι διαθέσιμες πληροφορίες μέχρι εκεί φτάνουν!

Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν υπάρχουν ούτε καν φήμες για την συνεργασία ανάμεσα στις δύο σουηδικές εταιρίες. Σε τι μπορεί να δουλεύουν μαζί η Koenigsegg και η Polestar; Από τη μία, έχουμε ένα plug-in υβριδικό 4-θέσιο sedan με 1.725 άλογα και 3.500 Nm ροπής από έναν δίλιτρο, turbo βενζινοκινητήρα και 3 ηλεκτροκινητήρες (Gemera) και από την άλλη, ένα εντυπωσιακό, ηλεκτρικό πρωτότυπο που δημιουργήθηκε για να μας δείξει την μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρίας (Precept).

Αν πρόκειται για κάποιο μοντέλο, τότε το μόνο που μπορούμε να φανταστούμε είναι ένα SUV καθώς αμφότερες οι δύο μάρκες από την Σουηδία παρουσιάζουν χαρακτηριστικές ελλείψεις σε αυτή την δημοφιλή κατηγορία. Αν είναι οτιδήποτε άλλο, τότε όλα είναι ανοιχτά. Η Koenigsegg έχει εξελίξει τρομερές τεχνολογίες, όπως και η Polestar, οπότε μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες, δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε μέχρι οι Koenigsegg και Polestar να μας δώσουν κάτι πιο… ουσιαστικό!