27.7 C
Athens
July 9, 2020
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανική έρευνα για υδροξυχλωροκίνη: Δεν είναι αποτελεσματική

Βρετανική-έρευνα-για-υδροξυχλωροκίνη:-Δεν-είναι-αποτελεσματική

Η υδροξυχλωροκίνη δεν έχει θετική επίδραση στους ασθενείς με Covid-19, σύμφωνα με τους υπευθύνους της μεγάλης, βρετανικής μελέτης Recovery, που ανακοίνωσαν ότι σταματούν «αμέσως» να συμπεριλαμβάνουν νέα κρούσματα στο πρωτόκολλο χορήγησης αυτού του φαρμάκου.
Η Recovery, η πρώτη μεγάλη κλινική δοκιμή, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα, ήταν μία από τις ελάχιστες που δεν είχε διακόψει τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης αφού δημοσιεύτηκε η αμφιλεγόμενη μελέτη στο ιατρικό περιοδικό Lancet.
Η μελέτη αυτή, που στο μεταξύ αποσύρθηκε, έκανε λόγο όχι μόνο για την αναποτελεσματικότητα αλλά ενδεχομένως και για επιβλαβείς παρενέργειες στους ασθενείς από τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου.
Αφού αναλύθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει όφελος για τους νοσηλευόμενους ασθενείς» από τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης, αναφέρουν οι ερευνητές στην ανακοίνωσή τους.
«Αποφασίσαμε επομένως να σταματήσουμε να δεχόμαστε εθελοντές για το σκέλος της υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Recovery, με άμεση ισχύ», πρόσθεσαν.
Όπως σημειώνουν, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα «επειδή έχουν σημαντικές συνέπειες» για τη θεραπεία των ασθενών και τη δημόσια υγεία.«Θα επικεντρωθούμε στην έρευνα πιο υποσχόμενων φαρμάκων»
Η Recovery είναι μια ελεγχόμενη και τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή, μια μέθοδος που θεωρείται η πιο έγκυρη για να δοκιμάζονται τα φάρμακα. Διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε περισσότερους από 11.000 ασθενείς που νοσηλεύονται σε 175 νοσοκομεία για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα διαφόρων θεραπειών για την Covid-19. Οι δοκιμές για τις άλλες θεραπείες συνεχίζονται.
Στο σκέλος της δοκιμής που αφορούσε την υδροξυχλωροκίνη συμμετείχαν 1.542 ασθενείς. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι δεν υπήρξε σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών και εκείνων που λάμβαναν την «κλασική» θεραπεία (συνολικά 3.132 άνθρωποι), ούτε στη θνησιμότητα ούτε στη διάρκεια της νοσηλείας.
«Είναι απογοητευτικό που αυτή η θεραπεία είναι αναποτελεσματική αλλά έτσι θα επικεντρωθούμε στην έρευνα πιο υποσχόμενων φαρμάκων», σχολίασε ο Πίτερ Χόρμπι, ο επικεφαλής της δοκιμής.Η υδροξυχλωροκίνη χορηγήθηκε μαζικά σε πολλές χώρες
Η υδροξυχλωροκίνη χορηγήθηκε μαζικά σε πολλές χώρες, ελλείψει αξιόπιστων πληροφοριών για την αποτελεσματικότητά της.
Τα αποτελέσματα της Recovery όμως «θα αλλάξουν την ιατρική πρακτική σε όλον τον κόσμο» ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι οι ευρείες, τυχαιοποιημένες δοκιμές για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες των θεραπειών, πρόσθεσε ο «υπ’ αριθμόν 2» της μελέτης, Μάρτιν Λάντρεϊ.
Την Τετάρτη, μια άλλη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά σε μικρότερο αριθμό ασθενών, έδειξε ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι αναποτελεσματική για την πρόληψη της Covid-19. Ειδήσεις σήμεραΑπόβαση επενδυτών στην Ελλάδα προετοιμάζουν οι ΚινέζοιΤζορτζ Φλόιντ: Οι… θεωρίες συνωμοσίας και τα ακροδεξιά «fake news» για την δολοφονία που συγκλόνισε τον κόσμοCasa De Papel αλά Καλαματιανά: Πώς συνδέεται η «συμμορία των 11» με τη μεγάλη κλοπή από την Τράπεζα της ΕλλάδοςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο -–.gr

Related posts

Γερμανικά ΜΜΕ για διακοπές στην Ελλάδα: Δώστε προσοχή, υπάρχουν αυστηρά μέτρα

times1

Καμπανάκι από Βρετανούς επιστήμονες: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα

times1

Σκάνδαλο Wirecard: Εχουν και οι Γερμανοί τη δική τους «Folli Follie»

times1

Κορωνοϊός – Βέλγιο: Μην κοιτάτε τη λίστα που είχε την Ελλάδα «πορτοκαλί» – Δεν είναι ανανεωμένη

times1

Υπόθεση Τζόρτζ Φλόιντ: Φώναξε 20 φορές «δεν μπορώ να ανασάνω» και ο αστυνομικός τον κορόιδευε!

times1

Ρωσίδα ακτιβίστρια κινδυνεύει με 6 χρόνια φυλακή για σκίτσα με αιδοία – Δείτε τα

times1