24.8 C
Athens
September 28, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλάκης: Φαίνεται ότι τώρα έχουν γίνει όλοι σοσιαλδημοκράτες

Χριστοδουλάκης:-Φαίνεται-ότι-τώρα-έχουν-γίνει-όλοι-σοσιαλδημοκράτες

Τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σε αντιδιαστολή με τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό, ανέπτυξε ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.
«Το Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο διαφοροποιείται πολιτικά και προγραμματικά από τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά προηγείται κιόλας. Μέρες πριν εξαγγείλει η κυβέρνηση το δικό της πλαίσιο, είχαμε καταθέσει το δικό μας ”Ενδιάμεσο Πρόγραμμα”, που στηρίζει το ΕΣΥ, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, βασισμένο σε 10 άξονες, κοστολογημένο, περιγράφοντας ακριβώς πώς εμείς θέλουμε να βγει η χώρα από την κρίση, με ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία», τόνισε μιλώντας στο «Mega» o Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας τη χθεσινή παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «πρώτη φορά στα χρονικά, η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται να εξαγγείλει το σχέδιο της, αφού η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τα τελικά της μέτρα».
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, για αντιγραφή του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής. «Αξίζει ένα ”επίδομα αντιγραφής” γιατί διαβάζοντας το, αν εξαιρέσεις κάποια ”φουσκώματα”, είναι ίδιο με το δικό μας πρόγραμμα», ανέφερε συγκεκριμένα.
Αναφερόμενος στις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σχολίασε ότι, «φαίνεται ότι τελικά, έχουν γίνει όλοι σοσιαλδημοκράτες! Και προφανώς αντιλαμβάνομαι αυτή τη στροφή, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Αποδεικνύεται η ορθότητα ενός πολιτικού πλαισίου που βασίζεται στην ανοιχτή οικονομία, αλλά με ρυθμιστικούς κανόνες ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους».
«Η διαχείριση της κρίσης είναι Μαραθώνιος, δεν είναι 100άρι, χρειάζεται υπομονή και στο τέλος θα μας αξιολογήσει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εστίασε σε τέσσερα σημεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση του κορωνοϊού, λέγοντας:
«Πρώτον, τι θέλει η οικονομία; η μικρομεσαία επιχείρηση, ο ελεύθερος επαγγελματίας; Θέλει ρευστότητα και ελαφρύνσεις στις υποχρεώσεις τους.Δεύτερον, τα εργασιακά. Εμείς προτείναμε 40% επιδότηση εργασίας με έναν διαφανή τρόπο για έξι μήνες για 1.000.000 εργαζόμενους, με το ”αντάλλαγμα” της πλήρους απασχόλησης και της δέσμευσης να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις.Τρίτον, για τον τουρισμό. Δεν γίνεται η μείωση του ΦΠΑ να αφορά μόνο, καφέ και πορτοκαλάδα.
Και τέταρτον, κάτι επίσης πολύ σημαντικό που αφορά το «νέο» πελατειακό κράτος. Έχουν πάει πίσω όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Είδαμε στην αρχή τους διοικητές των νοσοκομείων και τώρα είδαμε ξανά κομματικούς διορισμούς στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Εξαγγέλλουν διαρροές για δήθεν κοινοτικά κονδύλια που θα χρηματοδοτήσουν ρουσφετολογικές προσλήψεις και μετά τις διαψεύδουν αλλά με την επιτροπή που θα τα διαχειριστεί να έχει συσταθεί».
«Η ρευστότητα είναι προβληματική», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σημειώνοντας ότι «χθες ο πρωθυπουργός είπε ότι ”θα ήθελε οι τράπεζες να δίνουν με πιο ευνοϊκούς όρους δάνεια”. Εγώ θα μπορούσα να πω ”θα ήθελα”, ο πρωθυπουργός της χώρας όμως, όχι. Εκείνος ”υποχρεώνει” τις τράπεζες δεν τις παρακαλεί, ειδικά όταν έχουν την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ειδικά όταν υπάρχουν κρατικές εγγυήσεις για τα δάνεια και αυτές εξακολουθούν να έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια και εγγυήσεις».
Όπως είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, «οι στοιχειώδεις ελαφρύνσεις επίσης δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα, δεν γίνεται για τη μείωση της προκαταβολής του φόρου των επιχειρήσεων, η εξαγγελία της κυβέρνησης να είναι ότι πάει για Ιούλιο και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε καν πόσο. Η πραγματική οικονομία χρειάζεται εμπροσθοβαρή μέτρα.
Η κυβέρνηση υιοθετεί το ”μισός μισθός, μισή δουλειά”. Και το χειρότερο, κανείς δεν δεσμεύεται ότι όταν τελειώσει η κρίση θα επανέλθει η πλήρης απασχόληση, με ανοιχτή ουσιαστικά την προοπτική μονιμοποίησης αυτών των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Εμείς λέμε ΦΠΑ 6% στην διαμονή, 6% στην εστίαση και 13% στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες και τις μεταφορές».
Τέλος αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών, σχολίασε ότι «όταν υπάρχουν προβλέψεις για ύφεση μέχρι και 10%, οποιοσδήποτε μπορεί να σκέφτεται σενάρια εκλογών χάριν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και όχι πολιτικών για την ίδια τη χώρα, μόνο τυχοδιώκτης μπορεί να χαρακτηριστεί».Ειδήσεις σήμερα: Δένδιας: Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φυλάμε τα σύνορά μαςΠιερρακάκης: Επεκτείνεται η ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών σε ΚΕΠ και ΕΦΚΑΜητσοτάκης: Ενισχύουμε το ΕΣΥ, μειώνουμε εργοδοτικές εισφορές, καμία σκέψη για εκλογές-ανασχηματισμόΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο -–.gr

Related posts

Γαλλία: «Ειδήμων στα τετελεσμένα γεγονότα η Τουρκία» λέει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

times1

Πομπέο: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι ισχυρές, συζητήσαμε την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο

times1

Καλίν για σύνοδο κορυφής: Σημαντική ευκαιρία για επανεκκίνηση των σχέσεων Άγκυρας-ΕΕ

times1

Γιαννούλης κατά Μπογδάνου για καταλήψεις: Ακροδεξιό απολειφάδι

times1

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία ΚΤΕΛ από την Πέμπτη

times1

Ξανθός (ΘΕΜΑ 104,6): Χρειάζεται επιστράτευση κλινών αλλά με όρους δημοσίου συμφέροντος

times1