Η Honda έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές του νέου Civic Type R, πριν το φημολογούμενο ντεμπούτο του το 2022 και αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε φωτογραφίες. Φωτογραφίες που μας δείχνουν ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο να τριγυρνά γύρω από την πίστα του Nurburgring καθώς οι οδηγοί της ιαπωνικής εταιρίας ακολουθούν το πρωτόκολλο που κάποια στιγμή, αναμφίβολα, θα φέρει το hot-hatch και μέσα στην πίστα.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ, οι εικόνες που έχουμε στην διάθεση μας αποκαλύπτουν ότι η 11η γενιά του Civic που αναμένεται να παρουσιαστεί πριν την καυτή έκδοση, ακολουθεί μία λογική εξέλιξης του τρέχοντος design και όχι εκ βάθρων αλλαγής του. Απλά φαίνεται πως μία σειρά λεπτομερειών έχουν αλλάξει και θα δώσουν στο Civic την απαραίτητη φρεσκάδα – λεπτομέρειες όπως η χαμηλότερη τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός, το χαμηλότερο καπό και η χαμηλότερη γενική γραμμή του αυτοκινήτου, η διαφορετική τοποθέτηση της μεγάλης αεροτομής και τα νέα πίσω φανάρια για παράδειγμα…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι φήμες που λένε ότι το νέο Civic Type R θα είναι υβριδικό, με ένα κινητήριο σύνολο που θα συνδέεται, σε σύλληψη τουλάχιστον, με αυτό του NSX. Αν ισχύει, αυτό θα σημαίνει ότι το επερχόμενο, νέο Type R θα είναι τετρακίνητο, με τον βενζινοκινητήρα, πιθανώς σε συνεργασία με κάποιον ηλεκτροκινητήρα να αναλαμβάνει την κίνηση των εμπρός τροχών και έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες να κινούν τους πίσω. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα αναφέρουμε οτιδήποτε νεότερο καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πρωτότυπο που βλέπεις ταξινομήθηκε πολύ πρόσφατα και είναι ακόμα πολύ νέο στην περιοχή, οπότε δεν έχουμε προλάβει να μάθουμε πολλά.