Υπήρχε λόγος που το ηλεκτρικό crossover της Ford ονομάστηκε εν τέλει Mustang Mach E. Η αμερικανική εταιρία κρατούσε το “Mach 1”, ένα όνομα που συνδεόταν για αρκετό καιρό με το εν λόγω μοντέλο, για κάτι άλλο και αυτό, θα αποκαλυφθεί σε λίγο καιρό. Πρόκειται για μία ειδική έκδοση της… κλασικής Mustang. Την κορυφαία έκδοση με τον 5-λιτρο V8 για την ακρίβεια και μία έκδοση που περιγράφεται ως η “ανταμοιβή για τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Mustang που απαιτούν το επόμενο επίπεδο ισχύος, ακρίβειας και συλλεξιμότητας”.

Για να μας προετοιμάσει για την άφιξη της Mustang Mach 1, η Ford έδωσε στη δημοσιότητα μερικές αρκετά αποκαλυπτικές φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου. Φωτογραφίες όπου, ακόμα και το καμουφλάζ δεν είναι σε θέση να καλύψει την ολοκαίνουρια μάσκα με τις κυκλικές εισαγωγές αέρα και τη νέα γρίλια ανάμεσα τους. Ανασχεδιασμένο είναι και το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, ώστε να μεγαλώσουν λίγο οι αεραγωγοί και να προστεθεί ένα πιο επιθετικό splitter. Πίσω, η μακρινή φωτογραφία αποκαλύπτει μία αεροτομή με αρκετά… επιθετική γωνία και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης με την τεράστια διάμετρο.

Μέσα από το παράθυρο δε, αχνοφαίνεται ένα roll-cage και τα bucket καθίσματα της Sparco ενώ οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος φιλοξενούν το αναβαθμισμένο σύστημα που προέρχεται από την Brembo και “ντύνονται” με Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά. Με δύο λόγια, φαντάσου την Mach 1 ως την γέφυρα που ενώνει το χάσμα ανάμεσα στις “βασικές” Mustang και τις Shelby και δεν θα πέσεις έξω. Το μόνο που μένει τώρα, είναι να μάθουμε πότε σκοπεύει η Ford να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της Mustang Mach 1.