Μερικές φορές, όχι αρκετά συχνά αν θέλεις την γνώμη μου, τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών έχουν πιο… παιχνιδιάρικη διάθεση απ’ ότι συνήθως. Σε μία από αυτές, ο επικεφαλής της M GmbH, Markus Flasch, αποκάλυψε ότι η παρουσίαση της ανανεωμένης BMW M5 δεν θα καθυστερήσει ιδιαίτερα, ακολουθώντας από κοντά το χρονοδιάγραμμα της 5 Series που αποκαλύφθηκε στο κοινό πριν από λίγες ημέρες.

Για την ακρίβεια, ο Flasch δεν περιορίστηκε στο να δηλώσει απλά ότι κοντεύουμε στην παρουσίαση της M5 LCI (Life Cycle Impulse ή πιο απλά, facelift) αλλά τράβηξε λίγο το πέπλο του… μυστηρίου, αποκαλύπτοντας το εντυπωσιακό πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα του αυτοκινήτου, τις μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος που κρύβουν το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και φυσικά, τα χαρακτηριστικά εμπρός φωτιστικά σώματα, Laserlight τεχνολογίας. Προφανώς δεν πρόκειται να δούμε περισσότερο… μέταλλο πριν το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου αλλά δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία ή διορατικότητα για να συνδυάσει κάποιος στο μυαλό του την εικόνα της ανανεωμένης 5 Series με αυτήν της προ-facelift M5.

Τα πράγματα έχουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στον τομέα των μηχανικών καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε αν οι M5 και M5 Competition θα προσφέρουν αυξημένη ιπποδύναμη σε σύγκριση με τα 600 άλογα της πρώτης και τα 625 της Competition. Όπως δεν γνωρίζουμε τι σκοπεύει να κάνει η BMW στην M5 ώστε να την μετατρέψει σε “CS” – καθώς είναι κοινό μυστικό ότι η γερμανική φίρμα θα λανσάρει την συγκεκριμένη έκδοση ώστε να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας ως η πλέον σκληροπυρηνική εκδοχή της M5.