23.4 C
Athens
July 14, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μειωμένο ωράριο στο δημόσιο για γονείς με παιδιά στο σχολείο

Θεοδωρικάκος:-Μειωμένο-ωράριο-στο-δημόσιο-για-γονείς-με-παιδιά-στο-σχολείο

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί από την κυβέρνηση για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, ώστε να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.
Αυτό ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε αναφέρει ότι έχει υποβάλλει ανάλογο αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σημειώνεται, ότι σχετική διάταξη υπάρχει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου. Σε αυτήν αναφέρεται ότι αντί της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού, οι δημόσιοι υπάλληλοι, κατόπιν αίτησής τους, μπορούν να εργαστούν με μειωμένο ωράριο, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς ανάλογη μείωση των αποδοχών τους.
Σε περίπτωση χρήσης αυτής της διευκόλυνσης, ο υπάλληλος υποχρεούται, μετά την άρση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σταθμών ή σχολικών μονάδων, να απασχοληθεί τις αντίστοιχες ώρες μείωσης του ωραρίου εργασίας πέραν του ωραρίου του χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, οπότε αυτός ο χρόνος υπολογίζεται ως πραγματική υπηρεσία.
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι – εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα – τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική. Εξήγησε, επίσης, ότι τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή όσο διαρκεί η σχολική χρονιά.
Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν αντίστοιχη ρύθμιση θα υπάρξει και για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Για τις άδειες ειδικού σκοπού πάντως ίσχυαν έως τώρα οι ίδιες προβλέψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Υπογράφεται η ΚΥΑ για Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για να υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 άνεργους.
Εξήγησε ότι μέσα στον Ιούνιο τα προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους. Το υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλει στην κατανομή του προσωπικού στην αυτοδιοίκηση. Για τους εξωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης
Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ορισμένους δήμους σχετικά με το διπλασιασμό του εξωτερικού χώρου που διατίθεται στα καταστήματα εστίασης ή τη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ζήτησε να υλοποιηθεί η ρύθμιση. Σημείωσε ωστόσο ότι το υπουργείο του εποπτεύει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά παραμένει ανεξάρτητος θεσμός.Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ Εμπορίου: Άψογη τήρηση των μέτρων στην εστίαση – Σαφάρι ελέγχων από 4 αρχέςΔημοτικά σχολεία: Κλείνουν στις 26 Ιουνίου, σκέψεις να ανοίξουν πριν την 1η ΣεπτεμβρίουΜε επιφυλακτικότητα και υψηλά επίπεδα συμμόρφωσης «κύλησε» η πρεμιέρα της εστίασηςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο -–.gr

Related posts

Καλαφάτης για Αγία Σοφία: «Πρόκληση και ύβρη κατά των χριστιανών» η απόφαση Ερντογάν

times1

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα 28 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν

times1

Η ΕΕ εξετάζει κυρώσεις, η Τουρκία το χαβά της για Αγιά Σοφιά και ανατολική Μεσόγειο

times1

ΕΕ: Ποιες κυρώσεις προτείνει η Ελλάδα να επιβληθούν στην Τουρκία

times1

Αγία Σοφία – Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104,6): «Πιάστηκε εξαπίνης η κυβέρνηση και δεν είχε στρατηγική»

times1

Προκαταρκτική Novartis – Τσοβόλας: Δικαστικό πραξικόπημα η άρνηση αποστολής εγγράφων του Παπαγγελόπουλου

times1