21.3 C
Athens
June 2, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιλής στο ΘΕΜΑ 104, 6: Οι τέσσερις πρωτοβουλίες της ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών

-104-6-

Στις τέσσερις πρωτοβουλίες της ΑΑΔΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών, αναφέρθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στο ΘΕΜΑ 104, 6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.
Άρχικα όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής «αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία, δηλαδή σε πρώτο πλάνο προέχει η προστασία και η ασφάλεια των συμπολιτών μας και σε δεύτερο πλάνο έρχεται η οικονομία, υπάρχει όμως ένα συνολικό σχέδιο στήριξης της οικονομίας».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σε αυτό το αχαρτογράφητο περιβάλλον δίνουμε μια καθημερινή μάχη για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τη λειτουργία της οικονομίας».
Γι αυτό ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στις τέσσερις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο κ. Πιτσιλής στο ερώτημα αν υπάρχει περιθώριο αναστολής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λόγω της κατάστασης απάντησε ότι έχει ανακοινωθεί ένα ευρύ πλαίσιο αναστολών, αλλά όπως τόνισε:«Είναι διαφορετική υποχρέωση η φορολογική δήλωση από την καταβολή του φόρου».
Για τις φορολογικές δηλώσεις, δήλωσε πως θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.«Η πληρωμή των φόρων από αυτούς που μπορούν είναι πράξη αλληλεγγύης, είναι πράξη κοινωνικής συνοχής, είναι πράξη στήριξης, του οικονομικού μας “αύριο”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής.
Για τους φορολογούμενους με εκκρεμείς υποθέσεις που θέλουν να τακτοποιήσουν τα θέματα τους στην εφορία, ο κ. Πιτσιλής, ανέφερε:«Διανύουμε σήμερα την τρίτη εβδομάδα που όλες μας οι υπηρεσίες λειτουργούν με βάρδιες, αφενός για να αποφύγουμε τον συνωστισμό και αφετέρου για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών μας από ενδεχόμενα κρούσματα», ενώ πρόσθεσε:«Το 80- 85% των υπηρεσιών μας είναι ήδη ψηφιοποιημένο. Στόχος μας είναι κάθε μέρα να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να εξυπηρετηθεί και από απόσταση. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε κάνει αρκετά βήματα και ετοιμάζουμε και άλλα για τη συνέχεια».
Όπως ανέφερε:«Μέσα από την προσωποποιημένη πληροφόρηση, ο πολίτης μπορεί να δηλώσει μόνος του, τον τραπεζικό του λογαριαμό και εκείνη την ώρα γίνεται και η επάληθευση της ιδιοκτησίας του λογαριασμού του αλλά και η όρθη καταγραφή του» κάτι που όπως τόνισε είναι «απολύτως αναγκαίο στοιχείο γιατί πολλές φορές οι επιστροφές φόρων “κόλλαγαν” στη δήλωση του iban».
Όπως πρόσθεσε: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδες, αν όλα πάνε καλά, ανοίγουμε στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, εικόνα όχι μόνο των οφειλών αλλά και των απαιτήσεων και επιστροφών που διακαιούνται οι επιχειρήσεις, προκειμένου να έχουν έγκαιρη γνώση».
Επίσης, όπως ανέφερε ο κ.Πιτσιλης, στα επόμενα σχέδια μέχρι το τέλος του πρώτου 10ημερου του Απριλίου είναι και η πληρωμή των ρυθμιζμένων οφειλών μέσω κάρτας από το Taxisnet.
Τέλος, όπως τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, ένα τέταρτο έργο που είναι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση των πολιτών σε μια σειρά πιστοποιητικών από τη ΔΟΥ που μέχρι τώρα ο πολίτης έπρεπε να την επισκεφθεί για να τα πάρει όπως είναι η βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ και το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Σε λίγο καιρό, όπως τόνισε θα τα στέλνει η ΔΟΥ στον λογαριασμό του στο taxisnet.Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:
Ειδήσεις σήμερα: Κορωνοϊός – Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή τους Κορωνοϊός – ΦΠΑ: Δείτε σε ποια προϊόντα μειώθηκε στο 6% – Απαλλαγή ΦΠΑ για δωρεές ιδιωτών Κορωνοϊός – Τέλη κυκλοφορίας: Ηλεκτρονικά η βεβαίωση μη οφειλής – Όλες οι λεπτομέρειες

Related posts

Γεννηματά: Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα του διαλόγου σε κανένα κόμμα

times1

Κατρίνης (ΘΕΜΑ 104,6): «Με το ευρωπαϊκό πακέτο να στηριχθεί η μεταποίηση και ο πρωτογενής τομέας»

times1

«Παίζει η Μισέλ Ομπάμα» για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

times1

Μητσοτάκης για Αμαλία Μεγαπάνου: «Μία άξια Ελληνίδα δεν είναι πια κοντά μας»

times1

Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

times1

Συρίγος στον Θέμα 104,6: Να είμαστε έτοιμοι για πολλαπλή πρόκληση της Τουρκίας τον Ιούλιο

times1