9.8 C
Athens
April 4, 2020
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το ερχόμενο καλοκαίρι η Mercedes-Benz E-Class facelift με άφθονη νέα τεχνολογία!

-mercedes-benz-e-class-facelift-

Όπως αναφέρει η ίδια η Mercedes-Benz, η E-Class θεωρείται από πολλούς “η καρδιά της μάρκας” και επειδή την καρδιά πρέπει να την διατηρούμε πάντοτε σε φόρμα, η γερμανική εταιρία ετοιμάζει ήδη το facelift του μοντέλου που κυκλοφορεί από το 2016. Δεν έφτασε η ώρα για την επίσημη παρουσίαση όμως, οπότε η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες κάποιων προσεκτικά καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων, μαζί με ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας με τα οποία θα εξοπλίζεται το ανανεωμένο μοντέλο όταν λανσαριστεί στην αγορά.

Αν κρίνουμε από το τι προσπαθεί να καλύψει η Mercedes-Benz, τότε το facelift θα ακολουθήσει τον κλασικό κανόνα που υπαγορεύει μικρές αισθητικές αλλαγές στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, στα φανάρια εμπρός και πίσω και πιθανώς, στην γρίλια. Ενδεχομένως να περιλαμβάνει και νέες ζάντες ελαφρού κράματος όμως οι μεγαλύτερες αλλαγές θα γίνουν στο εσωτερικό, όπου θα δούμε ένα νέο τιμόνι με χειριστήρια αφής καθώς και δύο μεγάλες οθόνες 10,25 ιντσών στον standard εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. Όσον αφορά στον τομέα της τεχνολογίας, η εταιρία αναφέρει το “Mercedes-Benz User Experience” με φωνητικές εντολές  και επαυξημένη πραγματικότητα (βλ. οδοί και αριθμοί που προβάλλονται στο video, σε πραγματικό χρόνο κατά την πλοήγηση, όπως και οι σηματοδότες). Η νέα E-Class θα διαθέτει επίσης μία λειτουργία “Air Quality Indicator” που θα ελέγχει την ποιότητα του αέρα στις “μεγαλουπόλεις” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Mercedes καθώς και το σύστημα “Interior Assist” που επιτρέπει τον χειρισμό κάποιων λειτουργιών με αναγνώριση κινήσεων.

Στον τομέα της υποβοήθησης οδήγησης, η γερμανική μάρκα ετοιμάζει μία σειρά συστημάτων “Active Assist” (Active Distance Assist Distronic, Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist, Active Blind Spot Assist κ.ά), ένα  πακέτο υποβοήθησης παρκαρίσματος με κάμερα 360ο  καθώς και το “Urban Guard” που προσέχει το όχημα ενώ είναι σταθμευμένο. Έτσι, ο οδηγός θα γνωρίζει άμεσα αν το αυτοκίνητο υποστεί ζημιά ή πέσει θύμα παραβίασης. Σε περίπτωση κλοπής δε, το σύστημα δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης ενώ αν ο οδηγός χάσει το κλειδί του, μπορεί να το απενεργοποιήσει μέσω του smartphone του ως προληπτικό μέτρο.

Τέλος, έχουμε τα μηχανικά όπου η Mercedes αναφέρει πως η γκάμα κινητήρων της ανανεωμένης E-Class θα περιλαμβάνει ούτε λίγο, ούτε πολύ 7 plug-in υβριδικά σύνολα – χωρίς όμως να παρέχει επιπλέον πληροφορίες. Αυτό που γνωρίζουμε όμως, είναι ότι θα κάνουν την εμφάνιση τους δύο νέοι βενζινοκινητήρες: ο M254, δίλιτρος, τετρακύλινδρος “mild-hybrid” με 268 ίππους και 20 ίππους επιπλέον μέσω του EQ Boost και ο M256 εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας με 362 ίππους και 20 επιπλέον μέσω του EQ Boost και πάλι. Πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε όταν η εταιρία παρουσιάσει επίσημα την E-Class facelift, το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Related posts

Το καλοκαίρι του 2021 το νέο “86”!

times1

Η Porsche 911 Turbo S ελαφραίνει και ομορφαίνει με νέα, επίσημα πακέτα!

times1

Η μόλυνση από τα ελαστικά είναι χειρότερη από αυτή των κινητήρων.

times1

Ξεκίνησε η παραγωγή του Polestar 2!

times1

Άκουσε τον κινητήρα του T.50 να ουρλιάζει στις 12.000+ σ.α.λ.

times1

Ο υβριδικός V6 της Aston Martin θα είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της!

times1

Leave a Comment